Lumineers – Biografi

The Lumineers, tänkte jag, varför inte ha en månadens artist och ladda en spelare med musiken. Så självklart är The Lumineers första artisten ut.

Klicka på den här länken och musikspelaren öppnas i Nytt fönster *

Wesley Schultz, sång, gitarr, Jeremiah Fraites, trummor och allehanda slagverk är grunden till The Lumineers. De började skriva och spela tillsamman 2005. Drog sedermera till Denver Colorado och träffade Neyla Pekarek som med sin cello och sång kom med i bandet 2010. Där är själva basplattformen till folkrockbandet The Lumineers.

Ytterligare två medlemmar, Stelth Ulvang på piano, och Ben Wahamaki på bas, anslöt sig till bandet 2012. Sedan dess har det bara gått uppför med tex. en andra plats på billboardlistan med debutalbumet som släpptes i april 2012 med megahitten ” Ho Hey ”. I december spelar dom i Danmark, Köpenhamn; Vega 10/12 och för första gången i Sverige, Stockholm, Anexet 12/12 innan dom drar vidare till  Nya Zeeland och Australien…

Här har jag valt en video med The Lumineers från en Live spelning på KEXP i Seattle 2012. ”Ain’t Nobody’s Problem” . Som inte finns med på plattan men som ger en bra skön känsla för bandet…

The Lumineers – Ain’t Nobody’s Problem

Hela den här konserten från KEXP i Seattle, som är nästan en hel timma lång, hittar du på YouTube med den här länken: The Lumineers Live på KEXP i Seatlle  (öppnas i nytt fönster)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: