Cabaret – Musikalen

https://312bloggen.files.wordpress.com/2014/01/02-willkommen-reprise.mp3

* Klicka på den här länken och musikspelaren öppnas i Nytt fönster *

– Ich bin euer Confrecier; je suis votre compere… I am you host! Vår konferencier på Kit Kat Klub. The Master of Ceremonies, oftast kallad Emcee. Hälsar oss välkomna och presenterar The Cabaret Girls. Rosie, Lulu, Frenchie, Texas, Fritzie. Each and every one a virgin! You don’t believe me? Well, don’t take my word for it. Go ahead- try Helga!. We are here to serve you! And now presenting the Kit Kat Boys. Here they are! Bobby! Victor! Hans! Herrman! And, finally, the toast of Mayfair…  Fräulein Sally Bowles!

Cabaret berättas genom de något dimmiga glasögonen hos Clifford Bradshaw. Engelsk ung författare som kommer till Berlin 1930 för att finna sig själv. Han vill inte se den verklighet som närmar sig alltmer. En skälvande tidsepok där Weimarrepubliken är på väg att ersättas av den gryende nazistiska Hitlerregimen.

Varför ska jag vakna, när den här drömmen går så bra. När allt är förtrollande, varför bryta förtrollningen?

Därför fördjupar sig Cliff i ett spännande, teatraliskt, förföriskt Berlin. Där finns också den unga engelska nattklubbsångerskan Sally Bowles. Den vilda sångfågeln med sina smaragdgröna naglar som älskar och förför med samma glupande aptit och är den självklart lysande stjärnan på The Kit Kat Klub.

Cliff möter Sally. Hon vill inspirera Cliff i hans skrivande så han kan bli den stora författaren han kämpar för att bli och bestämmer sig raskt på studs att flytta in hos Cliff, i det rum han hyr hos tyska Fräulein Schneider. Hon som hyr ut sina rum i den stora lägenhet för att kunna klara morgondagen. Här hos Fräulein Schneider möter vi flera av kärlekens trassliga historier som Fräulein Kost med sina två glada sjömän som hon presenterar som sina två bröder från Hamburg. Naturligtvis även Fräulein Schneiders egen manliga uppvaktning. Den stiliga äldre Judiske affärsinnehavaren av Berlins förnäma frukthandel, Herr Schultz.

Nu har vi samlat ihop persongalleriet i Cabaret. Individerna som lever och upplever livets alla skiftningar och verklighet i Weimartidens omtumlande tid som drabbar alla när Nazismen ser gryningsljuset i Berlin. I slutscenen lyfter Cliff till slut undan sina ”dimmiga” glasögon och ser vad som är på väg att hända .

Det var en gång en Cabaret och det var en gång en Konferencier och det var en stad som hette Berlin i ett land som hette Tyskland och det var världens undergång… och jag dansade med Sally Bowles och vi båda sov …

sirlig-slinga

Det här är alltså musikalens berättelse och persongalleri. Vill du veta mer om Cabaret så titta under Cabaret på menylisten. Texten är hämtat från sidan Cabaret – Historien

V-vanligt-vit

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: