Giro d´Italia etapp 10

39 km

Individual Time Trial

Mellan Foligno – Montefalco. Blev inte vad Blockhaus besegrare Nairo Quintana hade önskat sig. Han tog med kraft Maglia Rosa uppe på Blockhaus och tappade den på tempot i Montefalco.

ITT är inte Colombianen Quintana bästa gren. IHan blev nästan 3 minuter, 2:53 efter den flygande cykelfantomen från Nederländerna, Tom Dumoulin i Team Sunweb.

Segern..

Tom Dumoulin formligen flög fram de 39.8 kilometrarna på 50:37. Det blir till slut en snittfart på smått otroliga 47.178 km/tim. Etappsegern var hans och Girots rosa ledartröja.

Tom Dumoulin tog en klar seger före Geraint Thomas från Team Sky som som blev besegrad med 0:49 sekunder.

Geraint Thomas..

Om Tom Dumoulin var en flygande cykelfantom så får Geraint Thomas bli Girots stålman. Alla trodde väl att han var borta, ur leken med den stora kraschen på Blockhaus etappen. Läkare fick fixera axeln i rätt läge, där han låg på asfalten helt uppskrapad.. Att sedan ta sig uppför Blockhaus och i  mål kan bara en cykelns stålman klara av.

Efter en vilodag, man kan säga att den kom lägligt. Så kör Geraint Thomas ett ITT lopp och kommer in på en klar andraplats! Han som räknades bort efter kraschen. är fortfarande med i leken..

Thibaut Pinot..

Värre gick det för det stora franska hoppet Thibaut Pinot i FDJ, som låg tvåa i totalen efter Blockhaus. 26 sekunder efter den då ledande Quintana.

Nu var Thibaut Pinot lika blek som han då var färgstark. Det blev en 19 plats på etappen. En fjärde plats i totalen. Hela 2 minuter och 24 sekunder efter racets nya ledare Tom Dumoulin.

Tobias Ludvigsson..  

Detta drabbade säkert även vår svenska stjärna Tobias Ludvigsson som kör i samma stall som Pinot och är hans bästa hjälpryttare på bergsetapperna.

Tobias som är erkänt duktig tempo specialist, med två fjärdeplatser på Girot. 2013 och 2016, på meritlistan. Han rullade nu i mål på plats 94 hela 6:33 efter täten.

Vi får hoppas att Thibaut Pinot hade en dålig dag och att Tobias hade stallorder att spara sig för kommande uppgifter tillsammans med hans kapten Thibaut Pinot.

Tröjkampen..

Tom Dumoulin Tar Maglia Rosa. Ungdomströja Maglia Bianca tas tillbaks av Bob Jungels. Berga tröjan Maglia Azzurra sitter på Jan Polanc. Poängtröjan Maglia Ciclamino sitter på Fernando Gaviria.

.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: