Giro d´Italia etapp 8

Oljefläcken

tog segern från Conti

Ännu en kuststräcka som har fått bli scenen på den åttonde etappen. 189 km mellan Molfetta till Peschici. Den första delen är helt platt fram till Manfredonia.

Man följer längs med Gargano kusten mot norr, innan man når målet i Peschici. På toppen av den branta, korta klättringen som fanns med i Girot både år 2000 och 2007.

Man skulle kunna tro att den här åttonde etappen, skulle bli ett latmannagöra då  den ligger före Blockhus, som vi ska uppför imorgon på etapp 9.

Spanjoren Gorka Izagirre i Movistar Team skulle till sist bli segraren uppför den korta men brant knepiga avslutningen uppe till Peschici.

Izagirre var en av flera cyklister som tidigare hade stängt igen ett stort glapp till utbrytargruppen. Då vi var halvvägs in i den 189 kilometer långa etappen, som  skulle bli till en överraskande snabb etapp.

Fyra loss..

36 km kvar och han var en av fyra som lyckades följa med efter attack av Valerio Conti från UAE Team Emirates.

Valerrio Conti som säkert hade siktet inställt på både seger som att ta över Maglia Rosa från Bob Jungels.

Vid foten av Peschici var det klart att Conte inte skulle klara den rosa tröjan men däremot fanns etappsegern fortfarande inom räckhåll för Team Sky cyklisten.

Mikel Landa hade gjort en fartökning för att komma loss från klungan, följdriktigt höjde den stora klungan med Maglia Rosa takten för bevaka Bob Jungels Giro ledning.

Fortfarande helt öppet mellan de fyra. Vem skulle vinna? Luis Leon Sanchez – Astana Pro Team. Giovanni Visconti – Bahrain Merida Pro Cycling Team. Gorka Izagirre – Movistar Team. Valerio Conti – UAE Team Emirates.

Olja i hårnålen..

Conti låg först och såg starkast ut när man 800 meter innan mål går in i en riktig hårnålskurva åt höger.

Framhjulet på Contis cykel bara gled mjukt iväg på en oljefläck och asfalten var oundviklig för Valerio Conti. När de tre andra drog iväg uppför.

Gorka Izagirre tog segern följd av Giovanni Visconti och Luis Sanchez på tredje plats.

För Valerio Conti blev det efter asfaltavsyningen till slut en 43 plats på etappen.

Tröjkampen..

Här hände ingenting. Ställningen är som den var.. liksom.. Bob Jungels har hand om Maglia Rosa och Maglia Bianca. jan Polanc har Maglia Azzurra. Maglia Ciclamino har Fernando Gaviria hand om.

.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: