Giro d´Italia etapp 7

Tunn etapp

med märkliga Trullihus

Dagens sträcka mellan Castrovillari – Alberobello är 220 kilometer och därmed en av Girots längsta. Det är väl det mest upphetsande man kan säga om den här etappen.

Som dragen för att samla spurtarna innan linjen i Alberobello. Det är en i grunden platt etapp för sprinters. Efter start går det sakta nerför och fortsätter sedan platt från Calabria till Basilicata.

Fortsätter sedan till Puglia, innan man klättrar svagt uppför till Massafra och en slingrande platt avslutning i Alberobello.

Km noll..

Direkt efter kilometer 0 drog dagens utbrytare iväg. Dmitry Kozonchuk » Gazprom-RusVelo och Giuseppe Fonzi » Wilier Triestina – Selle Italia.

Tackade varandra för uträttat reklamvärde för team och ponsorer och försvann sen in i klungskuggan.

Dmitry Kozonchuk kör till sist in på plats 190 och har då bara en cyklist bakom sig. Giuseppe Fonzi rullar även han in i bland eftersläntrarna på plats 188 med samma tid som utbrytarkompisen. 7:39 efter dagens snabbaste.

Final spurt..

Snabbaste över de 220 kilometrarna var Australiensaren Caleb Ewan i ORICA-Scott. Han var på linje med tvåan i loppet. Mannen i Ciclamino tröjan Fernando Gaviria i Quick-Step Floors, som var på väg att ta sin tredje seger, men nu slutade på andra plats.

Det var platsen före Sam Bennett i Bora – Hansgrohe, som försöker och försöker, men det blir till slut en tredjeplats i spurtstriden mellan de tre tätmännen inne i Alberobello.

Trullo..

Så det där med Trullihusen (ett Trullo). Det är här i landskapet Apulien och främst i trakten av Alberobello dom finns. Runda kägelformade stenhus med sina höga toppar.

Det var ute på landsbygden där bristen på trävirke var stor, som dom först började byggas. Så tidigt som på 1700-talet finns det belägg för dessa Trullihus i just Alberobello.

Tröjkampen..

Här hände ingenting. Ställningen är som den var.. liksom.. Bob Jungels har hand om Maglia Rosa och Maglia Bianca. jan Polanc har Maglia Azzurra. Maglia Ciclamino har Fernando Gaviria hand om.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: