Giro d´Italia etapp 6

Fem blir fyra som blir tre

som blir två som blir till en vinnare

En lätt kuperad sträcka inleder, innan det är dax för två långa, inte alltför branta stigningar. Där den första är en kategoriserad stigning.

Efter det följer vi kuststräckan upp mot målgången i Terme Luigiane. Tre kortare klättringar ska klaras av innan målgång.

Så såg kartbilden på dagens etapp ut i stora svepande drag. Den 207 kilometer långa etappen mellan Reggio Calabria och Terme Luigiane. Etappen som har fått två

Allt känns lugnare och stabilare i klungan, än vad det har varit under de mer lite nerviga inledande etapperna. Girot rullar nu lugnt på som det ska.

Det var en gång..

Fem cyklister ute på ett uppdrag att efter 200 kilometer komma först över en linje  efter ett krokigt och kort upplopp.

Bakom våra fem fanns en hel klunga cyklister som trampade på, tog in någon sekund här och där men aldrig skulle komma ifatt de fem. Som med ett bra samarbete sinsemellan, höll klungan på behörigt avstånd.

De fem..

Var tillsammans i utbrytning redan efter några kilometer efter kilometer 0. Michael Woods – Cannondale Drapac och Simone Andreeta – Bardiani CSF.

Tillsammans med Lukas Pöstlberger – Bora Hansgrohe, som alla redan hade en etappseger från öppningen på Sardinien. Jasper Stuyven – Trek Segafredo, kanske den mest erfarne av de fem och så Silvan Dillier från BMC Racing Team.

Alla fem skulle klara klungan och alltså ta platserna 5 till 1.

Vid 6.5 km kvar har avståndet till klungan gått från över 5 minuter till mindre än 1.30. Det var då Jasper Stuyven tog sitt ansvar och drog upp farten.

Så var dom bara fyra..

Först att släppa var Kanadensaren Michael Woods, bara kilometrar kvar så tappar  han orken och släpper. Tar en slutlig femteplats.

Så var dom bara tre..

Nästa man som släppte var det italienska hemmahoppet i Bardiani CSF Simone Andreeta som alltså skulle komma att bli fyra på etappen..

En katt och råtta lek börjar. Man väntade, vinglade, väntande, så man skulle kunna tro att i alla fall Simone Andreeta skulle komma tillbaks till de tre.

Så tar Silvan Dillier sats från Jasper Stuyvens bakhjul och överraskar både Stuyven och Lukas Pöstlberger, när han kastar sig fram och tar täten. Pöstlberger har inget att svara med men skulle komma att bli trea.

Så vad dom bara två..

Jasper Stuyven och Silvan Dillier. Den som hade tagit fart först, höll ut på det korta upploppet och tog en överraskande seger i Terme Luigiane.

GRATTIS Silvan Dillier.

Tröjkampen..

Här hände ingenting. Ställningen är som den var.. liksom.. Bob Jungels har hand om Maglia Rosa och Maglia Bianca. jan Polanc har Maglia Azzurra. Maglia Ciclamino har Fernando Gaviria hand om.

.

.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: