Giro d´Italia etapp 5

En segrare

Två målgångar

Etapp fem bjöd på en vacker böljande sträcka längs med foten av Etna. Slingrande vägar genom flera mindre byar under sina 157 kilometer från Pedara till storstan Messina med sina 260.000 invånare + alla extra Giro d´Italia fans som tagit sig till ön från fastlandet över Messinasundet.

Efter Alcantara-dalen och Taormina, blir resten av etappen platt transportsträcka längs med kusten upp mot Messina. Den sista delen av etappen är ett omlopp som körs inne i Messina. Helt klart en etapp för Girots sprinters.

Målgång..

Vi fick vi två målsprint. Tyvärr för den 23 år unga Slovenien Luka Pibernik i Bahrain Merida Pro Cycling Team, så var det 6 kilometer för tidigt som han sträckte händer i vädret och firade, vad han trodde var en seger i sin lagkaptens Vincenzo Nibali födelsestad Messina.

Nu är inte Luka Pibernik den första i cykelhistorien som missat banbeskrivningen och firat för tidigt eller för sent för den delen. När segraren gått i mål långt före och man tror att man är först över linjen.

Men hur gick det då för Luka Pibernik? Jo, det blev till slut plats 148 i den slutliga resultat listan.

Målgång nummer två..

För den andra målgången stod den tidigare segraren på etapp 3 Fernando Gaviria i Quick-Step Floors. Gaviria har därmed tagit två sprint segrar i årets Giro d´Italia. På två av Italiens stora öar, Sardinien och Sicilien.

Till detta måste man nu lägga det faktum att Fernando Gaviria är från Colombia Som nu med Gaviria har fått en internationell sprinters i världsklass, att lägga till alla fenomenala bergcyklister från höghöjdslandet Colombia i Sydamerika som gör succé på europeiska vägar..

En video..

Luka Pibernik som tror sig vara etappvinnare. Fernando Gaviria som tar etappseger nummer två, nu på Messinas gator. Lagkamraten Bob Jungels i sin Maglia Rosa tröja hanterande champagneflaskan.

Vi lämnar nu Sicilien och tar oss över Messinasundet och tar upp kampen i Reggio Calabria

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: