Giro d´Italia etapp 4

Sicilien

En vulkan vid namn Etna

Efter Grande Partenza på Sardinien och Girots första vilodag. Väntar nu två etapper på Sicilien, Italiens största ö.

Dagens etapp är på 181 kilometer och fått fyra . Är den fjärde etappen och den första bergsetappen, som alltså kommer ovanligt tidigt i loppet och dessutom direkt efter vilodag. En dag som alltid är svår i sig själv.

Etappen avslutas också med målgång uppför, på det mytomspunna berget Etna på 1.892 meters höjd. Hela etappen börjar på slätan, innan man halvvägs in på etappen tar sig uppför Portella di Femmina Morta.

Avslutningen är tung. Målgång uppe vid Rifugio Sapienza. En dagsetapp på 180 kilometer.

Rohan Dennis..

I BMC Racing Team, som kraschat olyckligt på etapp 3. Bara 10 km innan målgång i Cagliari. Gjorde ett tappert försök på dagens etapp. Men med huvudvärk, värk i hela kroppen och total brist på ork. Klev Rohan av Girot. Han ska nu ta en längre vila och göra en grundlig undersökning om det finns några bakomliggande orsaker.

Dagens segrare..

En överraskande men riktigt, riktigt välförtjänt seger uppe på vulkanen Etna blev det för Slovenen Jan Polanc i UAE Team Emirates.

Direkt efter kilometer 0 hade han gått loss i en utbrytning som ingen överhuvud taget brydde sig om. Utbrytar kombattanterna var Eugenio Alafaci – Trek Segafredo. Jacques Janse Van Rensburg – Dimension Data och Pavel Brutt från Gazprom Rusvelo.

Som mest hade gruppen över åtta minuters försprång. En efter en släppte dom och tillslut var det bara Jan Polanc kvar i topp.

På slutningen upp mot Etna var det så Ilnur Zakarin i Team Katusha Alpecin som bröt sig loss från klungan och tog upp jakten på Jan Polanc. Med heroisk kämpaglöd tog han sig över mållinjen med 19 sekunders marginal till Ilnur Zakarin.

Stort GRATTIS till segern Jan Polanc.

Gruffet på etapp 4..

Tisdagens etapp 4 blev riktigt gruffigt mellan Italienaren Diego Rosa i Team Sky och Spanjoren Javier Moreno från Bahrain Merida Pro Cycling Team.

Ursprunget, som jag ser det, Var känslan av vem som var upptakten till en krasch och tumult vid en tvär och svår högersväng.

Javier Moreno blev efter TV bilder, där man ser hur han kommer upp till Diego Rosa och tar tag och drar i Diegos tröja. Pressar honom, eller om det är Diega som faller av mot vänster och åskådarledet vid sidan av vägen

Resultat att han nu kraschar in bland åskådarna. Situationen bedöms av tävlings ledningen och Javier utesluts från vidare deltagande och skickas hem.

Diego Rosa är kvar. Men bilder har kommit fram där det sägs att man kan se hur Diego Rosa tidigare ha sparkat mot mot Javier Moreno.

I och med att Javier Moreno nu har blivit utesluten från Girot, har Vincenzo Nibali förlorat en viktig hjälpryttare så här tidigt in i årets Giro d´Italia..

Javier Moreno är borta från Girot och Diego Rosa är kvar..

Rätt eller fel ?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: