Giro d´Italia etapp 3

Sardinien

Kantvindarnas ö

Gotland har ju epitetet ”Solen och vindarnas ö”. Kanarieöarna ”Vindarnas ö” och slopar därmed solen. För det vet ju alla i alla fall, att det är ju där den är. Solen.

Efter tredje och sista etappen på Sardinien, får vi härmed utnämna Medelhavets näst största ö till ”Kantvindarnas ö”.

Efter två ganska långtråkiga etapper, där fem man starka utbrytargrupper tagit täten med klungan 3-4-5 minuter efter. Avvaktande lite på efterkälken. För att inte komma ifatt allt för tidigt innan spurten.

Kantvinden..

Vinden var väntad, men att det skulle bli såå starka vindbyar längs kustetappen, kom för många som något dom inte hade haft med i sina beräkningar.

Vinden gjorde avstyckningar i klungan. Splittrade upp i ett antal mindre grupper, kämpade för att komma ifatt och försöka behärska de rådande vindförhållanden, som hade blivit till en oinbjuden vindgäst.

Krasch..

Många hade alltså det svårt i den hårda korsvinden, som satte in under etappen. En av förhandsfavoriterna till topplacering, som fick en bedrövlig avslutning av de tre dagarna på Sardinien, var Rohan Dennis i BMC Racing Team.

En sen krasch 10 km innan målgången i Cagliari, blev till ett brutalt stopp. En Bardini CSF cyklist fick ett kast och satte framhjulet så oturligt in i Rohan Dennis cykel, att asfalten var nästa för BMC cyklisten.

Med värkande kropp, sträckning i nacke, huvudvärk och med trasig cykel. Så lagets Fysioterapeut har lite knådande att göra med Rohan Dennis under vilodagen.

Från att ha legat 14 sekunder efter i totalen, efter andra etappen. Tappade Rohan Dennis nu på kraschen, som han själv inte var orsaken till. Hela fem minuter och 22 sekunder…

Blir med all säkerhet för svårt för en av de stora förhandsfavoriterna, att ta igen. Även om det återstår 18 etapper innan avslutningen den 28 maj i Milano,

Final på Sardinien..

En sprakande final blev det i Cagliari på Sardinien, med en grupp på sju man. Dragloket Bob Jungels från Quick-Step Floors i täten, som verkade ha hur mycket krafter som helst.

I den sju man starka gruppen, fanns ytterligare två man från Quick-Step Floors. Argentinaren Ariel Maximiliano Richeze och Colombianen Fernando Gaviria.

Till slut var det Nathan Haas i Dimension Data som drog upp till den slutliga spurten. Men det var till slut Fernando Gaviria som satte spiken.

Medan lagkamraten Richeze på femte plats kunde lyfta segerarmen för Quick-Step Floors och Fernando Gavirias seger, som nu tar både ledartröjan och ungdomströjan 22 år ung.

Vilodag..

Nu lämnar hela Giro karavanen Sardinien, för att ta sikte på Italiens största ö och tisdagens etapp uppför Siciliens höga vulkan Etna…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: