Giro d`Italia etapp 2

Dagen efter

Hur tänker du göra i år André

Även den andra etappen räknades in som en ganska lätt etapp. Arrangören hade satt två på både första och andra etappen. Men det fanns dom som hade andra funderingar över den stjärnstatusen.

Etapp 2 innehöll ju betydligt mycket mer kuperad terräng och ett pass på 1000 meter 20 km innan målgången i Tortolì.

Även idag var det fem cyklister från fem olika lag som kom loss.. Fyra av av de fyra Wild Card lagen Bardiani-CSF, Gazprom-RusVelo,  Wilier Triestina, CCC Sprandi Polkowice.

Till detta ska läggas Dimension Data med nr 148 Daniel Teklehaimanot, som även var med på gårdagen utbrytargrupp. Det här var hans möjlighet att kunna erövra en blå Bergatröja.

De 208 km tuggades på av utbrytarna med klungan på behörigt avstånd bakom och bevakande de fem där framme.. Takten var låg hos utbrytarna och därmed även för klungan som inte ville komma ifatt allt för tidigt.

Allt detta sammantaget gjorde att alla orkade med tempot, vilket innebar att även utpräglade sprinters var med uppför det 1002 meter höga Genna Silana 20 km före målgången i Tortolì.

Från Passo Genna Silana så är det mestadels nerför till havsnivå, där sista biten är slätan. Något som kom att bäddade för klungspurt.

Längsta strået drogs av André Greipel från Lotto Soudal. För laget betyder segern mycket. Efter att ha gott lottlös ut från alla Vårklassiker.

André Greipél..

André Greipél har nu sammanlagt sju etappvinster i Girot. Varav det är tre som han tog i förra årets Giro.

2016 steg Greipel av och lämnade Giro d`Italia, innan den bergiga tredje veckan. Efter segern i etapp 12 mellan Noale till Bibione, i närheten av Venedig. Var det tack och farväl för sprintern André Greipel.

När han lämnade Girot förra året, hade han alltså med sig tre etappvinster och höll poängtröjan med 169 poäng, före Giacomo Nizzolo från Trek-Segafredo med sina 138 poäng

Så dagens fråga till André Greipel, som nu även tog Poängtröjan från Lukas Pöstlberge, måste bli..

När stiger du av Girot i år?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: