Giro d´Italia etapp 1

Så plötsligt händer det

Lukas Pöstlberger och Bora-Hansgrohe

Så var dom på väg. 198 man. Framför dom väntar 3.572 kilometer innan man når fram till slutmålet i Milano den 28 maj. Men de skulle ha varit tre man till.

Den största saknaden är över Michele Scarponi, som tragiskt avled i en trafikolycka den 22 april. Han skulle ha varit Astana lagets kapten. Nu har Astana valt att köra med bara åtta man. Låta Michele Scarponis plats stå obesatt, för att på så hedra hans minne.

De två andra som inte kom till start, hade åkt fast för dopping i en oanmäld kontroll den 25 och 26 april. Båda från Bardiani CSF. Nicola Ruffoni och lagets kapten Stefano Pirazzi. I båda fallen rör det sig om användandet av syntetiskt tillväxthormon.

100 år…

Det nu hundraåriga Giro d´Italia öppnar årets upplaga med en 203 kilometer lång linje etapp mellan Alghero och Olbia på Sardinien. En etapp som gjord för en klungspurt mellan de bästa av sprinters. Men så skulle det inte bli..

En utbrytargrupp, som väntat, den här gången fem man stark. Tog spets framför klungan. Här fanns tre man från olika Wild Card lag.

CCC Sprandi Polkowice hade med nr 72. Marcin Bialoblocki. Wilier Trestina nr 219. Eugert Zhupa och Gazprom-Rusvelo nr. 92 Pavel Brutt.

Från ordinarie UCI World Tour lagen fanns två man med i utbrytargruppen. Dimension Data med erkänt duktiga nr. 148 Daniel Teklehaimanot, och slutligen men inte minst nr. 52 Cesare Benedetti från Boro-Hansgrohe. Som slutligen skulle ta hem dagens bergatröja till sitt lag Boro-Hansgrohe.

Avståndet mellan utbrytare och klungan åts så sakteliga upp sekund för sekund och det såg ut som den klungspurten som alla säkert hade förväntat sig.

MEN…

Så blev det inte. Lukas Pöstlberger la sig i täten för klungan för att kunna dra upp lagkamraten Sam Bennett till en spurtseger. När han vände på huvudet för att kolla bakåt var han hade Sam Bennett, fan han sig inte riktigt. Han hade ju själv fått lucka. Det var som han tänkte ”vad gör jag nu” innan han fick grepp på situationen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: