FAST FÖR DOPING

FAST FÖR DOPING

Nicola Ruffoni 26 år och lagkaptenen Stefano Pirazzi 30 år

Två fall av påkommen avsiktlig doping avslöjades på torsdagskvällen efter lagpresentationen inför det 100:e Giro d´Italia. Som startar på Sardinien fredag den 5 maj.

Cyklisterna som stängs av direkt är från Team Bardiani CSF. Ett  UCI Professional Continental Team som har fått sin inbjudan som Wild Card till årets Giro d´Italia.

Det var under en tävlingsfri träningsperiod som Nicola Ruffoni och Stefano Pirazzi  fick besök av en oannonserad dopingkontroll den 25 – 26 april.

På torsdagskvällen gick UCI  Union Cycliste Internationale ut med att de två Bardiani cyklisterna testats positivt för det syntetiska tillväxthormon GHRP

Du som är intresserad kan läsa mer ingående om vad det här GHPR är för något, på U.S. National Library of Medicine. Growth hormone-releasing peptides.

Frågan som kommer att få ett svar under fredagen är om Bardiani får ersätta de två med reserver eller ej. Vi vet ju inte när UCI officiellt meddelade laget om avstängningen.

En senare fråga är hur Bardiani CSF kommer att straffas. Finns regel om tidsbegränsad avstängning om det uppdagas två dopingfall inom ett års tid. Det har det ju med råge gjort  i det här fallet.

Pressmeddelande från UCI:

Pressmeddelande från Bardiani CSF

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: