Rollombyte i Cabaret

fyra-med-text-ram2

Musikalen Cabaret på Stadsteatern i Stockholm hade sin premiär den 19 september, med en stjärnspäckad ensemble.  Gör nu i november, två rollombyten i de ledande rollerna.

Linus Wahlgren tar över scenkostymen som pjäsens alter ego från Albin Flinkas. Det här är Linus Wahlgrens debut. Ja, inte som skådespelare, för den gjorde han redan som sexåring i Staffan Hildebrands ungdomsfilm, G – som i gemenskap,  från 1983.

Det är en lång karriär som både skådespelare och regissör som Linus nu har bakom sig när han gör sin debut på Stadsteaterns stora scen den 12 november. Rollen som den blivande författaren Clifford Bradshaw, som kommer till Berlin 1930 för att uppleva allt som livet kan erbjuda en ung livsnjutare som vill finna sig själv i ett spännande, teatraliskt, förföriskt Berlin.

Där finns den unga engelska livsbejakande Sally Bowles, spelad av Sarah Dawn Finer.
Den vilda sångfågeln med sina smaragdgröna naglar som älskar och förför med samma glupande aptit och är den självklart lysande stjärnan på The Kit Kat Klub.

Det blir till ett återseende för Linus och Sarah, som senast mötes på en teaterscen 2001 i musikalen RENT.

Det andra rollbytet är stadsteaterns trotjänare Lars Göran Persson, som tar över rollen och uniformerna från Philip Zandén, som Ernst Ludwig den 14 november. Lars Göran kom till Stadsteatern alla redan 1986. Då på Unga Klara som medverkade i Affären Danton av polskan Stanisława Przybyszewska.

Lars Göran har skrivit både manus och sångtext till Lars garage, Fars garageMutter garage och så oändligt mycket mer under åren lopp, som tex Kapten de Treville i De Tre Musketörerna och nu senast som Agent XYQ i Momo eller Kampen om tiden.

Mer om Cabaret hittar du här på Vanligt.se Här finns flera sidor om Musikalen Cabaret, som du enkelt når från menyraden längst upp…
V-bjornen-01

En kommentar på “Rollombyte i Cabaret

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: