Vårgårda Helg

skogs-klungan-600

Vårgårda Helg

21 – 23 augusti 2015

Så var det åter dax att peka ut Vårgårda på kartan. Ett litet samhälle med 5000 invånare på Västgötaslätten. Längs med E20, mellan Alingsås och Vara. Om du kommer söderifrån och stannar till längs vägen vid Vårgårda Rasta……….         Då har du kört för långt…

Ta hellre SJ Regionaltåg 154 mot Skövde från Göteborg och du får 42 minuter så kallad kvalitetstid / egentid. Nu åker du med SJ.. Så vem vet. Du har kanske  marginalerna på din sida och får tillbringa många fler åtskilda minuter från Vårgårda.

Nåväl… Oavsett om du kom i tid eller med SJ – tid. Kan du nu sträcka på benen bort till Järnvägsparken och begrunda den därvarande storstolt resta minnesstenen över en av bygdens söner.

Fredrik Sundler lät bygga den järnvägsstation du senast steg av tåget vid. Som blev grund-
bulten i orten Vårgårda, som byggdes upp runt station där Sundler blev förste stations-
inspektör 1857. Två år senare lade han även grunden till Vårgårdas Bibliotek. Där kan du sätta dig ner och fördjupa dig i mer i ämnet Vårgårda  söner, som ha Fredrik Sundler.

Uppe vid murartorget finns det en annan offentlig utsmyckning. Den är gjord av konstnären Bosse Anås och föreställer fyra taniga vingliga figurer på cykel. Vet i fåglum vad det skulle kunna vara för ena?!

Apropå det.. En stor cykeltramp väntar det lilla samhället på Västgötaslätten till instundande helg. Tusentals kommer som motionärer för deltagande i för dem anordnade cykellopp eller bara som åskådare till Vårgårdas två världscuptävlingar som ingår i Women World Cup.

Hit kommer hela världseliten på spinnsidan för att göra upp i två race. Sent  fredag eftermiddag den 21.08 körs Lagtempo (TTT, Team Time Trial). På söndag 23.08 är det   Linjelopp som gäller.

UCI (Union Cycliste Internationale)  skriver Who is NOT in Vargarda for the weekend? Tyvärr får vi inte se Emma Johansson i fredagens lagtempo, tillsammans med lagkamraterna i Orica-AIS. Själv säger hon att satsningen för hennes del är fullt ut på söndagens linjelopp. Men det vet i tusan om det är hela sanningen.


NYHET_FLASH-50Emma lämnar Orica -AIS för att ansluta sig till engelska Wiggle Honda Pro Cycling, Där hon blir lagkamrat med bland annat Emilia Fahlin.


Så Orica gör nog rätt som låter någon ny köra in sig på Emmas lediga plats i lagtempolaget..

Missade du tåget. Startade inte bilen. Ingen fara. Du kan vara på plats med hjälp av SVT, som direktsänder söndagens linjelopp från klockan 09.00 med början i kanal 1. Bulla upp med kakfat och kaffetermos. Dra för gardinerna och stäng världen ute och njut av cykelfest på yttersta världsnivå från lilla Vårgårda ute på Västgötaslätten…

VÅRGÅRDA WOMEN WORLD  CUP

logga.twitter.jpeg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: