Sommar Sommar i P1 i Sommar

sommar-P1-2015

 ( Mats Olin – Jag tror på sommaren )

 Även Thomas tvivlaren vet att det blir sommar vartenda år. Pyntar sig i blå kravatt och hälsar sommaren här igen med blommig hatt. Medan speleman vid bäckens rand lyfter upp sin fiol. Spelar Näckens gröna polska och luften fylls av blommig kaprifol. Sommar sommar…

Vad finns i blommig sommarhatt  om inte 58 sommarvärdar 2015. Nja.. ska vi vara petiga och det ska vi . Så är dom i år 59 stycken sommarvärdar. Hur går nu detta till? Har sommaren fått en bonusdag?  För att vi stod ut med regn och rusk, snö och kyla, för att våren frös inne?

Så här är det. De två som blir en sommarvärd fast dom är två.. Ja,ja jag vet.. Här kommer det! Äkta paret Anna Mannheimer och Peter Apelgren. De två är varandras motpoler i livet som i äktenskap. Här blandas programledare, journalist, med komiker och konstnär. Vem som är vad är ibland svårt att särskilja.. Men varför ska man det. Söndagen 28 juni kan vi lyssna i stereo på två som är en sommarvärd.

Annars är det mesta sig likt bland blommorna på ängen.. Några kära återhörare. Några nykomlingar. Några gamla kulturväxter och så dom vi inte visste att dom fanns.

Hit räknar jag Zombieöverlevnadsexperten Herman Geijer, Vald som Lyssnarnas egen Sommarvärd 2015.  Han tror kanske inte själv så mycket på att det finns levande.. ohps, menar förstås döda Zombier.

Men genom tanken på Zombier går det att diskutera verkliga hot, risker och katastrofer som samhället står inför. Kan vi överleva i naturen? Hur skulle vi reagera på en katastrof? Helt klart, ett bra att ha program, som drabbar etern under onsdagen 15 juli…  om nu inte..

Den yngsta sommarprataren någonsin är 17 år. Sångerskan och artisten Zara Larsson som med sin stora hit Uncover sålde sex gånger platina. Blev till en hit i de flesta länder.. Har Rockbjörnar hemma på hyllan.  Allsång på Skansen blandas upp med Nobels fredspriskonsert. Mångsidighetens spännvidd finns där. Feministiskt geni är titeln som hon har fått efter sin uppriktighet. En ung juvel som säkert kommer att glimma i sitt program lördagen den 25 juli.

Här är hela långa raden av årets sommarvärdar i P1. Glöm inte bort just den där som du bara måste lyssna på. Kanalen är P1 och tiden 13.00. Lena Olin öppnar upp radio- luckorna för sommaren den 20 juni. Ulla Skoog stänger samma luckor den 16 augusti.

Till slut lite sommar nördigt vetande. Som hur är det nu som texten går? .. Sommar, sommar, sommar, det är dans i Folkets park. Sommar, sommar, sommar, hjärtan skärs i trädens bark. Jag vill viska i ditt öra just de orden du vill höra. Sommar, sommar, sommar

 ”Det ska vara lätt musik med prat med mening i.” Sa han, Tage Danielsson någon gång på vårkanten 1959. Tage var chef för Radiounderhållningen och den som slussade ut det nya underhållningsprogrammet på radiovågorna, i ett sommarfagert Sverige fylld med doftande kaprifol.

Här kommer nu..  Sommar ett lättlyssnat program för er på vägarna, på badstranden och i hängmattan

Med nutidens alla elektroniska kontaktvägar skulle det istället kunna låta så här..

Sommar, ett lättlyssnat program för din podcast, lyssna när du vill om du vill direkt i din dator, surfplatta eller mobil… Tiderna förändras men Sommar i P1 består…

Årets alla sommarvärdar 2015
Sveriges Radio

Välkommen du gröna sköna sanna sommar…

V-bjornen-01

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: