Tack och Godnatt

godnatt-closed-600

Etapp 21. Söndag den 31 maj. Turin – Milano. 185 km stjarna-rosa


Årets Giro d´Italia slutade med sju varv inne i racets hemstad Milan.

Orica greenEDGE försökte stänga det på samma sätt som dom öppnade det. Då skrev vi den 7 maj och  Orica tog en bastant lagseger i tempoloppet mellan San Lorenzo al Mare och Sanremo.

Nu är vi i Milano med etapp 21 och inne i det sista av de sju varven som ska stänga årets Giro. Vi är i Italiens näst största stad och Girots egen hemstad. Milano med sina dryga 1,3 miljoner invånare.

Orica är i täten med en utbrytning. Tror att självaste Harry Houdini, kungen av utbrytning skulle vara stolt över alla utbrytningar som gått hem i årets etapper. Är det sju? Måste räkna lite noga sen..

Nu lyckades inte Orica att sno hem den här sista etappen utan det var Iljo Keisse från Etixx – Quick Step som var cykeln före Orica Green EDGE och Luke Durbridge.

Varför gråta över spild mjölk när Oricas Italienska Giro äventyr ändar med seger på två etapper, tre pallplatser och fyra dagar i Maglia Rosa.

Det enda vi nu gemensamt kan göra, är att längta och drömma om nästa år. Var är vi då? Hur ska vi uppleva Girot 2016.

Då är det den 99 upplagan av världens vackraste och hårdaste Grand Tour över 21 race. Dagar i sol och regn. På platten, bland kullerna, på slingriga bergsvägar. Till toppen på Cima Coppi.

I kamp mot klocka och medtävlare påhejad av en kunnig och fanatisk för att inte säga fantastisk publik. En publik som jag tycker skötte sig bättre än på många år. Man höll sina platser och blockerade inte vägen som jag sett för.

Man försökte låta bli att grabbigt klappa och putta på cyklisterna. Det var inte heller lika många vägspringare som försökte hålla löpsteg med racets deltagare.

Girots sista etapp för Tobias Ludvigsson blev plats 116 och i sammandraget slutade han på plats 83. Med det resultatet var han bästa cyklist i sitt Team Giant – Alpecin.

Giant – Alpecin var ett av bara fyra lag som inte tappade någon cyklist. 35 cyklister fullföljde inte Girot av olika anledningar. Det är nästan cyklister till hela 4 lag.

 


Imorgon är en ny dag… Nya race väntar..

Grazie e buona notte…
Björn Thylander

giro-bloggen-02

logga.twitter.jpeg

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: