Avstånd

16-avstand-600

Etapp 18. Torsdag den 28 maj. Melide – Verbania. 172 km stjarna-rosastjarna-rosastjarna-rosa


En dag för avstånd. så skulle man kunna beskriva banprofilen för dagens etapp nr 18 av 21 som ska avverkas. Vi börjar närma oss slutet på årets Giro. Milano kommer allt närmre för var dag, som vi lämnar ett antal mil bakom oss.

Dagens etapp startar utomlands dvs Schweiz. Lite bergsknixit är det fram till Monte Ologno stigningen som tar vid efter 129 kilometer. Sträckan dit är som byggd för utbrytning.

Det kom att ta hela 44 kilometer innan utbrytargruppen var etablerad med tolv cyklister i gruppen. Här satt nu även dagens segrare med i gruppen..

Här fanns Philippe Gilbert – BMC, Amael Moinard också BMC. Davide Villella från Cannondale-Garmin, Chad Haga – Giant Alpecin, Matteo Busato – SouthEast, Pieter Weening – Orica-GreenEdge, Sylvain Chavanel – IAM, David De La Cruz – Etixx-QuickStep, Francesco Manuel Bongiorno – Bardiani-CSF, Rinaldo Nocentini – AG2r La Mondiale, Maxim Belkov – Katusha och till sist även Kanstantsin Siutsou från Team Sky. Det var alla tror jag. 1, 2, 8, 11, 12.. Japp alla här.

Tidsavståndet var som mest uppe i hela 13 minuters försprång framför klungan. Innan några kraschade sig bort från gruppen eller hade ben som tröttnade på den eviga pendel rörelsen på pedalerna.

Framför låg 46 km till linjen i Verbania. Först gäller det att ta sig de 10 km uppför till Monte Ologno med sin snittlutning på 9% i backen. Kan vara en riktig utmaning för vem som helst i bytgruppen eller klungan.

Bakom kvarvarande klättrare som Gilbert, Bongiorno, Chavanel, Busato, Moinard så imponerade Contador med den lätthet ha forcerade uppför Monte Ologno stigningen.

När mållinjen blev till en mer närvarande än tänkt slutpunkt på etappen. Var det Philippe Gilbert i ensam majestät som närmade sig slutmålet med ett leende på läpparna vinkandes till publik och BMC team. Hans triumffärd tog honom 47 sekunder före racets två Francesco Manuel Bongiono och över minuten före Sylvain Chavanel på tredje platsen.

Contador kom in över 6 minuter efter Philippe Gilbert men utökade försprånget till Astana och Landa med minuten till 5,15 och Aru är nu 6,05 efter.

Det här var andra etappsegern för BMC Racing Team och för Philippe Gilbert i årets Giro d´Italia. Den första kom på etapp 12 mellan Imola och Vicenza.

Tror inte man får så värst mycket återbäring, om man satsar några av sina slantar hos betingfirmorna på att Contador är i Milano den 31 maj 2015,,.. Avstånden ökar dag för dag till medtävlarna. Samtidigt som avståndet till Milano minskar. Den ekvationen löser aldrig Astana. Den är för svår…

Dagens Giro resultat för Tobias Ludvigsson blev plats 53 och i sammandraget plats 92 med hela 3 timmar och fem minuter efter. Imorgon är en ny dag…


Etapp 19. Fredag den 29 maj. Gravellona Toce – Cervinia. 236 km

 


 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: