Anfall är bästa försvar

giro-kurva-600

Etapp 15. Söndag 24 maj. Marostica – Madonna Di Campiglio. 165 km. stjarna-rosastjarna-rosastjarna-rosastjarna-rosa


Vi lämnar nu låglandet bakom oss och svänger upp mot de höga bergens toppar. Först upp på Passo Daone som är nyheten i Girots långa historia. En trevlig bekantskap, men med en riskruggig nedfart. Sedan var det Madonna Di Campiglio som väntade med målgången.

Samma backe där Marco Pantani ”il Pirata” plockades bort från Girot 1999, när det var två dagar kvar av racet. Förhöjda blodvärden. Panttani plockas bort med omedelbar verkan och karens under 15 dagar. Värdena skulle få tid att stabilisera sig inom tillåtna gränser.

För oss är säkerligen Madonna Di Campiglio mer känd som Ingmars backe. Sverige skrev skidhistoria här 1974. Svenskbacken Madonna Di Campiglio. Stenmark tog sin första seger i en monumental rad av kommande och framtida segrar..

Anfall är bästa försvar
Någon som har hört talas om det uttrycket? Att ”anfall är bästa försvar”. Tänkte väl det. Men vem och var? Historiska vingslag kommer till oss med historiskt ursprung.

En sägen berättar, eller om jag bara läst det. Att ursprunget kan vara öppningsdraget vid 1800-talets kamp vid schackbrädet. Centrumbonde från e2 till e4. ”Die beste Verteidung ist der Angriff”. Nu är det din tur..

Alberto Contador försöker nu göra det till sitt eget valspråk. I kampen mot Fabio Aru om Giro d´Italias rosa tröja 2015.

Han har gjort det tidigare och gjorde det i dag igen. De små rycken där han sätter Aru på plats. Bevakar och vinner en sekund och kniper 2 extra vid målgången när han har lämnat Aru bakom sig.

Medan schack matt kampen pågår mellan Contador och Aru, formligen kastar sig Katusha cyklisten Yuri Trofimov sig ut och förbi de två schackspelarna i sin inbördes kamp.

Astana har en man till på topp och det är Mikel Landa. Han tar upp jakten på den bortflyende Yuri Trofimov. När det återstår 450 meter av hela loppet är han förbi och tar årets andra Astana seger i Girot.

Seger för Mikel Landa med två sekunder före Yuri Trofimov. Contador och Aru trea respektive fyra.

Richie Porte dyker upp först på en 88 plats. Distanserad av Mikel Landa med 27:04..

Dagens Giro resultat för Tobias Ludvigsson blev plats 112 och i sammandraget plats 92. Imorgon är en ny dag…


Etapp 16. Tisdag den 26 maj. Pinzolo – Aprica. 175 km

V-bjornen-01

logga.twitter.jpeg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: