Regn i tempo tramp

taggad-CCC-600

Etapp 14. Lördag 23 maj. tidtagar-ur  Treviso – Valdobbiadene. 59,2 km.
stjarna-rosa stjarna-rosa stjarna-rosa stjarna-rosa stjarna-rosa


Vem minns inte Tobias Ludvigssons otäcka krasch i girots tempo etapp 2014. Regn och våta vägbanor. Tobias kommer in i en högerkurva som ser snäll ut. Farten är för hög och han försöker reducera ner hastigheten, hur man nu gör det utan att panikbromsa.

Han kommer allt närmare ut mot vänsterkanten. Till det obehagliga ögon-blicket när Tobias störtdyker över vägräcket och försvinner med en volt över och ner. Innan han slår i backen tiotalet meter längre bort. Ryser bara jag tänker på det.

Undrar hur mycket han hade det i sitt huvud. När han står där på startrampen, för att ta sig an årets tempo. Denna gång i lika uschelt väder som förra året. Tror att teambilen gjorde rätt när dom lotsade Tobias lugnt den första halvan av loppet.

Den andra halva var han urstark och tog sig, för det första helskinnad hem. För det andra, in på tio i topp listan med sin stronga nionde placering. Stort Grattis Tobias Ludvigsson!

Fabio Aru hade fått låna Maglia Rosa för dagen av Alberto Contador. Drog därmed iväg som Girots ledare. Blev inte så mycket bevänt med det. In på plats 29. 3.01 efter mannen som besegrade alla, men som också fick vänta längst på på att få det bekräftat.

Överraskningen blev dagen vinnare. Vitryssen Vasil Kiryienka i Team Sky. 59,2 km på 1:17.52. Betyder ett snitt på över 45 km/timmen.

Contador tog med säker hand tillbaka sin rosa tröja. Då han skar mållinjen 14 sekunder efter Kiryienka och två sekunder efter loppets två, Luis Sanchez från Astana.

Richie Porte hade iklätt sig den Australienska mästarfärgerna. Det var ju här och nu han skulle vissa att han tänker vara med i Milano den 31 maj. Men nej, nej först in på plats 55. Hela 4:20 efter. Där tog den sagan slut.

Förra årets tvåa i totalen, Rigoberto Uran? Nää inte där heller någon tempo framgång att skriva om till dom där hemma i Colombia. 2:45 tapp på Vasil Kirienka. Jo förresten, I sammandraget upp från en sjätte plats till fjärde. Men hela 4:14 efter Girots ledare Alberto Contador..

Säga vad man vill och tycka vad man vill. Individuellt tempo är spännande. Däremot är jag inte riktigt säker på att italienska RAI tycker det samma..

Dagens resultat för Tobias blev alltså plats 9 på dagens tempo och plats 91 i sammandraget. Imorgon är en ny dag…


Söndag 24 maj. Marostica – Madonna Di Campiglio. 165 km

V-bjornen-01

logga.twitter.jpeg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: