Regn, krasch och paraplyer

fortrupp-600

Etapp 13. Fredag 22 maj.  Montecchio Maggiore – Jesolo. 153 km  stjarna-rosa


Här fanns inte ens en vägdump man kunde göra bergspoäng av.. Kampen om bergatröjan fick sig en extra vildag.

Pannkaksplatt.. nix mer som en välkokt Fettucce, ni vet den där bandpastan som är något bredare än Fettuccine.

Välkokt, syftar på regnet som skvalade ner över uppfällda paraplyer. Liknelsen med själva pasta, att det var mycket långa och breda vägar för att vara Girot.

Dagens utbrytare skulle jag inte vilja kalla utbrytare. Tre man stark var förtruppen som var utskickat av klungan. Här fanns Rick Zabel – BMC racing, Jerome Pineau – IAM Cycling och Marco Frapporti från Androni Giacattoli.

Klungan fick vid flera tillfällen tagga ner och hålla igen för att inte komma ifatt allt för tidigt. När det var 17,5 km kvar till målgång i Jesolo var förtruppens timglas tömt och allt var samlat..

Vi är ju nu i Venezia land och rundar norra delen av lagunen. Där Venedig ligger som en skön och säregen historisk pärla i sin lagun. Girot ska tar oss vidare norrut och fram till turistorten Jesolo.

Venedig och lagunen, har länge haft stor dragningskraft på mig. Ett resultat av det har blivit skapandet av en webbplats om .. Venedig en ö i lagunen. Ta gärna del av den.

laguna-750

Nåväl.. tillbaks till Girot. Allt såg ut som det skulle.. spurtarna fanns där med sina  hjälpryttare framför sig. Allt var i ordning för att dra fram sin spurtman till bästa tänkbara position innan målrycket.

Då händer det som inte får hända. När farten har dragits upp och det bara är raka breda vägen mot Jesolo. Någon krokar i den andra och dominoeffekten sätts igång. Cyklister i hög på vägbanan.

Där bland alla kraschade finns både Alberto Contador som Fabio Aru. 100 meter från 3 km märket, som skulle ha gjort att alla kraschade hade fått segrarens tid. Nu var olyckan olyckligtvis på fel sida om det strecket.

Det slutar med att både Contador och Aru tappar tid. Ny tröjbärare i Rosa blir Fabio Aru. 19 sekunder före Alberto Contador. Richie Porte nu först på en 17 plats, 5:05 efter. Vi får nog börja räkna bort honom från sammandraget.

Spurten blev blev tät och hård och segrande ur den gick Lampre Merida med Sacha Modolo.

Vi har nu 6 italienska etappvinnare, så här långt in i Girot. Lika många som på hela förra året. Då hade vi 6 italienska vinster på de 21 etapperna som står till buds. Då har vi i år fortfarande 8 etapper kvar att köra om på årets Giro..

Hur går det för Tobias Ludvigsson? Dagens resultat för Tobias blev plats 109 på dagens etapp och plats 91 i sammandraget. Imorgon är en ny dag…


Lördag 23 maj. tidtagar-ur Individuellt tempo. Treviso – Valdobbiadene. 59,2 km.

 

V-bjornen-01

 

logga.twitter.jpeg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: