Regnar det eller regnar det

regnar-det-600

Etapp 12. Torsdag 21 maj.  Imola – Vicenza.  stjarna-rosa stjarna-rosa stjarna-rosa


 Idag var det nära att Maglia Rosa tog en etappvinst på årets Giro. Alberto Contador blev till slut slagen med ”hela” 3 sekunder av Belgaren Philippe Gilbert i BMC stallet.

Fabio Aru kunde inte alls svara upp mot Contador, när man tog målgången i störtregnet vid vackra Vicenza. Den iakttagelsen när det gäller Vicenza. Är gjort i bättre väder.

Resultatet blev till slut, när man tittar på resultatet av dagens lite dramatiska etapp så här. Contador leder nu med 17 sekunder före tre Astana cyklister. Fabio Aru, Mikel Landa och Dario Cataldo.

Richie Porte ligger nu hela 2:19 efter, på en sammanlagd 12 plats. Mycket intressant att se vad han kan åstadkomma under lördagens långa individuella tempolopp över hela 59,2 km.

Jag trodde starkt på Porte och tempot. Men nu vet i tusan. Finns motiveringen verkligen kvar att försöka ta in tid på en bortflyende Contador? Efter vad som har hänt. Två minuters tids tillägg för lite hjälp från Simon Clarke?

Ett argument till, som talar emot Porte på tempot. Det är plant första delen men andra halvan av banan är riktigt kuperad. Tänker man då på att Contador drog iväg uppför i  störtregn.. Nää.. sorry Porte. Contador seglar nog vidare i den rosa..

På tal om att segla iväg i regniga utförskörningar på slingriga vägar. Säkert inte bara tvära kurvor. Utan också vatten som flyter iväg på ett underlag som inta alltid bara är asfalt.

Utan även innehåller en hel del gammalt oljespill. Då är det svårt att hålla tungan rätt i mun och ännu svårare att hålla cykeln på väg i rätt kurs.

Vem minns inte förra årets hala vägar i Girot. Det var då, på den sjätte etappen mot Monte Cassino. Det var så halt att cyklisterna slirade av på raksträckor och låg mer eller mindre i drivor.

Idag fick tre man fick lämna in sitt girokort. Stefan Küng från BMS Racing Team. Jaroslaw Marycz i polska CCC och Manuell Belletti – Southeast.

Jaroslaw Marycz måste ha plöjt upp asfalten med ansiktet. Ligger på sjukhus med som det ser ut, svåra ansiktsskador. Turligt nog inga frakturer.

Stefan Küng som gjorde en riktigt tuff attack under gårdagen etapp, försvann idag. Küng skulle säkert ha gjort bra ifrån sig på lördagen tempolopp. Nu är årets giro över.

Hitintills har 14 man av olika anledningar försvunnit från deltagarlistan.

Hur går det för Tobias Ludvigsson? Dagens resultat för Tobias blev plats 50 på dagens etapp och 92 i sammandraget. Imorgon är en ny dag…


Fredag 22 maj. Fortsätter vi med Montecchio Maggiore – Jesolo. 153 km.

V-bjornen-01

logga.twitter.jpeg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: