I ett regnigt Imola

imola-600

Etapp 11. Onsdag 20 maj.  Forlì – Imola. 147 km.  stjarna-rosa stjarna-rosa stjarna-rosa


Nog har väl de flesta, som även jag, uppfattningen att utbrytare göra sig icke besvär. Klungan har alltid koll ( eller är det team ledningen i bilarna ) att man kommer alltid ifatt dom stackars kämpande utbrytarna.

Klapp på axeln och ett stilla… Sponsorn blir i alla fall glad och nöjd med att tröjreklamen visades upp mängder med minuter på allra bästa sändningstid.

Med den inledningen kan vi konstatera att det blev som det blir i årets Giro. Klungan vill eller kan inte komma ifatt den bortflyende utbrytargruppen som håller hela vägen hem.

Efter 56 kilometer har fronten stabiliserats med 10 starka cyklister. Här finns namn som Hesjedal, Kruijswijk, Rosa, Betancur, Intxausti, Zakarin, Montaguti, Pellizotti, Fernandez and Rutkiewicz. Avståndet ner till klungan är 3,02 sekunder.

Vid 86 km har det ökat till 3,50. Men vid 66 km åter nere i 2,15. Är ordningen återställd? Det är ”som det ska va”, utbrytningen är körd? I front på klungan jagar BMC hela tiden upp farten.

Intxausti äts upp av klungan… 40 km kvar till linjen. Rosa, Kruijswijk, Intxausti, Zakarin, Betancur, Hesjedal och Pellizotti har ett glapp på 1,35 sek ner till klungan.

Från klungan attackerar Stefan Küng från BMC. Vilket innebär att dragloket BMC taggar ner och backar in i klungan och Orica får ta över som klungdragare.

I störtregnet sätter nu Ilnur Zakarin från Katusha in något som kan vara en avgörande attack och lämnar utbrytargruppen bakom sig.

Nere i klungan gör Alberto Contador alla förvånande med ett riktigt ryck. Tog ett tag innan Fabio Aru reagerade på Contadors ryck.

Zakarin tar vinsten med 53 sekunder framför Betancur, som verkar ha kommit tillbaks till sin inneboende kapacitet.

Tour of Norway
Idag drog även grannen, nickar åt Norge, igång sitt race med den första etappen mellan Årnes / Sarpsborg. Där den svenska elitsatsningen Team Tre Berg – Bianche har fått en inbjudan att delta.

Tre Berg ställer följande sex man på linjen. Sebastian Balck, Lucas Eriksson, Marcus Fåglum, Gustav Höög, Kim Magnusson och Alexander Wetterhall.

Första spurtpriset tog Sebastian Balck hand om! Självklart ska vi följa deras vidare framfart på dom norska vägarna. Som vi också ska göra med Gustav Larsson i danska Cult Energy.

På Cykelsidor hittar du info om Tour of Norway. Resultat och kartor/profil över samtliga etapper.

Stora namnet är självklart Alexander Kristoff, Katusha. Som har tagit ut en välbehövlig vilopaus sedan 10:e platsen i Paris-Roubaix och nu är tillbaks på sadeln.

Såg de sista milen av etappen Årnes / Sarpsborg. Även där jagades det utbrytare. Trodde bannemig att även den gruppen skulle klara sig… Men klungans vilja och frenesi var starkast och starkast var Alexander Kristoff.

Fyra hundra meter innan linjen kom sista andetaget, höll jag på att säga. Alexander tog en riktigt skarp viljeseger. Starkt!

Hur går det för Tobias Ludvigsson? Dagens resultat för Tobias blev plats 86 på dagens etapp och 103 i sammandraget. Imorgon är en ny dag…


Torsdag 21 maj. Fortsätter vi med Imola – Vicenza (Monte Berico). 190 km

V-bjornen-01

logga.twitter.jpeg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: