Italiensk dag i Girot

italien-utbrytare-600

Etapp 10. Tisdag 19 maj. Civitanova Marche – Forlì. 195 km stjarna-rosa  


 Direkt efter start bildades en utbrytargrupp på fem man som efter 7 km körning hade fått 1,40 på klungan.

Utbrytarna höll ihop ända till 10 km innan linjen i Forli. Bakhjuls punka och fem blev fyra, som klarade sig hela vägen hem utan att klungan hade den minsta chans att komma ifatt.

Detta trots att alla, säkert även dom i utbrytargruppen, hade varit på det klara med att den här platta etappen direkt efter vilodag. Var vikt till en spurtanas dag.

Men nix, ännu en utbrytardag i Girot som går hem. Den här dagen var det som sagt vad fem man, från lika många lag. Samtliga fem i gruppen är italienare.

Oscar Gatto – Androni Giocattoli, Nicola Boem – Bardini CSF, Alessandro Malaguti – Nippo Vini Fantini, Matteo Busato – Southeast och Alan Marangoni – Cannondale Garmin.

Oscar Gatto som så oturligt fick bakhjulspunktering när det var 12,5 km till mål. Där försvann han ner i klungan.

När han försvann så blev det mer öppen kamp om vinnarplatsen. Gatto skulle säkert varit starkast mot slutet. Nu blev det i alla fall en italienare som vann, vilket ju inte var någon överraskning.. liksom.

Nicola Boem från Bardiani CSF tog segern och kan säkert se fram emot varmt mottagande när man på den trettonde etappen till Jesola passerar hans hemstad San Donà di Piave.  

Alessandro Malaguti var säkert en som både drömt och hoppats att stå som segrare i sin hemstad Forli. Nu blev det i alla fall en plats på podiet som tredje man över linjen.

Jag hade unnat honom segern efter att sett hur kompisar 2,5 km innan mål väntade honom hem och Alessandro hade tid att både uppfatta det och vinka tillbaks. Ett härligt varmt ögonblick.

En av de tre musketörerna, Richie Porte råkade också ut för en punktering. Hans olyckliga punktering kom när det endast var 5 km kvar till målet.

Lagkamrater i Team Sky försökte dra upp honom och tillbaks in i klungan. Något var inte som det skulle. Porte tappade gång på gång hjulet på framförvarande Sky cyklist och måste hela tiden få dom att sakta ner och hämta upp honom..

Resultatet blev ett tapp på 46 sekunder på Contador som fortfarande försvarar sin Maglia Rosa med 2 sekunder framför Fabio Aru Ännu en etapp på vägen mot Milano.

Hur går det för Tobias Ludvigsson? Dagens resultat för Tobias blev plats 96 på dagens etapp och 97 i sammandraget. Imorgon är en ny dag…


Onsdag 20 maj. Fortsätter vi från Forlì till Imola motorbana. 147 km.

V-bjornen-01

logga.twitter.jpeg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: