En pågående paus under paraply

inskrivning-Fabio_Auro-600

Etapp 8. Lördag 16 maj. Fiuggi – Campitello Matese. 188 km stjarna-rosa stjarna-rosastjarna-rosastjarna-rosa


Apenninerna och den första paraplydagen på årets Gira d´Italia. Regnjacka och benvärmare är att rekommendera. 186 kilometer ska avverkas mil för mil i något som kom att liknas vid en pågående paus…

För Contadors mannar är jobbet för dagen att ta hand om sin kapten och se till att han får en så trygg resa som tänkas kan.

Astana kommer inte att lägga några hinder för det men heller inte underlätta för Tinkoff Saxos tryghetsskapande åtgärder.

Vädret blev inte så dåligt som förmiddagen ville visa upp. Någon som kom att trivas alldeles extra i det lite avslagna vädret var Beñat Intxausti i Movistar Team.

Beñat Intxausti kom att ta en klar seger, efter att ha satt in den sista stöten när det var 3,3 km kvar till linjen.

Soloseger 20 sekunder före en mer eller mindre förbannad Mikel Landa från Astana som hade jagat ifatt Sebastien Reichenbach från IAM Cycling och gjort allt för att att nå även Beñat Intxausti och första platsen.

Värmen under de första dagarna i Ligurien hade inte varit Beñat Intxausti likör. Om man säger som så och tittar på resultatet. Från plats 47 till 104. 23 minuter efter ledande Contador.

Mellan starten i Fiuggi till målgången Campitello Matese var det som sagt vad en lång pågående paus. Inte händelselöst men ganska ointressant.

De tre musketörerna Contador, Fabio och Porte fick mäta sina krafter och dagens resultat för de tre blev Fabio-4. Contador-5. Porte-6. Ändå tycker jag det verkar som Porte har mer att ta ut.. Vi får se..

Hur går det för Tobias Ludvigsson? Dagens resultat för Tobias blev plats 97 på dagens etapp och 97 i sammandraget. Imorgon är en ny dag…


Den dagen är Söndag 17 maj. Vi tar oss mellan Benevento –  San Giorgio Del Sannio. 212 km


Björn Thylander

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: