Seg cykel maraton

Diego_Ulissi-600

Etapp 7. Fredag 15 maj. Grosseto – Fiuggi. 263 km stjarna-rosa stjarna-rosa 


Att det skulle bli en lång etapp det visste vi. Att det skulle bli en etapp som var 30 minuter långsammare än det långsammaste schemat, som var framtaget av Girots arrangör.

Kanske berodde det på etappens längd eller kanske på det gentlemen’s agreement som finns om att ta hänsyn till den rosa ledartröjans uppkomna svårigheter.

Med andra ord Contadors krasch i gårdagens avslutning, med efterkommande hängande arm på podiet, läkarundersökningar och totalbandagerad arm i mitella, när han lämnade girots läkarbuss.

Idag såg man inget som kunde tyda på att det skulle vara fara för att Contador skulle lämna girot på grund av en axelskada.

Som sagt vad, det gick lugnt till och klungan klockades för en snitthastighet på 35 km/tim över den mestadels tillplattade etappen.

Som vanligt var det fyra man som la ut från klungan efter 2 mil och höll sig i spets fram till att klungan ökade takten. När det var ca 2 mil kvar till linjen i Fiuggi var dagens utbrytning inhämtat. Då hade dom som mest haft ett försprång på 11 minuter.

Kvarteten bestod av fyra man från fem av de lag som har fått var sitt Wild Card till årets Giro. Tröjorna som på så sätt kunde visas upp var Androni-Sidermec, Bardiani-CSF, CCC och Nippo-Vini Fantini. Var bara Wild Card laget Southest som ”fattades”.

Dom här utbrytningarna börjar förlora sin trovärdighet. Känns som en mini cykel reklam karavan före klungan men efter den stora officiella reklam karavanen som drar fram timmar innan Girot kommer vägen förbi.

Dagens segrare
I slutskedet framstod både Astana och Tinkoff Saxo som dom starkaste lagmaskinerna och fick upp sina mannar på led bredvid varandra. I uppförs spurten drog Lampre Merida sedan längsta strået och tog segern med hjälp av Diego Ulissi. Den andra segern i årets giro för Lampre Merida.

Årets första och mest överväldigande seger för Diego Ulissi, som har kommit tillbaks från nio månaders avstängning. Efter att först vunnit två etapper av Girot 2014. För att sedan testa positivt 21 maj efter etapp 17 och där uppvisat en onormal mängd Salbutamol.

Allergimedel för inhalering, används för medicinering av astma. Ett ofta använt läkemedel för att lätta på andningen i tunga idrotter som landsvägscykel och längdskidåkning.

Hans Lampre Merida har hela tiden stått bakom och stöttat Diego. Intygat att Diego hade tagit det föreskrivna och tillåtna antal puffar av astmamedicinen. Grattis Diego!

Maglia Rosa med Alberto Contador tog sig in på plats 30 och behåller tröjan..

Hur går det för Tobias Ludvigsson? Återigen var han väl framme mot slutet och drog fram sina lagkamrater i Giant Alpecin. Dagens resultat för Tobias blev det bästa hitintills.

Plats 26 på dagens etapp och 100 i sammandraget. Imorgon är en ny dag…


Den dagen är lördag 16 maj. Vi tar oss mellan Fiuggi till Campitello Matese. 188 km

V-bjornen-01

logga.twitter.jpeg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: