En segrare biter ihop

dagen-slutar-02

Etapp 6. Torsdag 14 maj.
Montecatini Terme – Castiglione Della Pescaia. 181km  stjarna-rosa


300 meter innan mållinjen i Castiglione Della Pescaia. Störtar Danielle Colli från Nippo-Vini Fantini i backen, i en otäck krasch som sprider sig inom klungan och han kom att dela asfalt med många.

Vad som orsakade olyckan var att någon sträckte sig så långt det gick över staketet och sköt fram en kamera med sitt lång objektivt för att få bästa bilden.

Helt tydligt är att det inte var någon ackrediterad fotograf som orsakade olyckan. Fast man ofta ser att dom tar ”svåra” platser för att få sina bilder.

Den här olyckans började vid åskådarsektionen. Det sorgliga resultatet blev en ambulanstransport för Daniellie Colli och han är borta från fortsättningen av Girot.

En av cyklisterna som störtade i backen var Alberto Contador – Team Tinkoff Saxo. Stora frågan är om Alberto Contador och hans fortsättning i Maglia Rosa. Contador slog i båda sina knän och därtill även vänster axel i den ruggiga kraschen.

Han reste sig snabbt och tog sig i mål. På podiet viftade han bara med ledartröjan i handen medan vänsterarmen bara hängde ner längst sidan.

Sedan bar det av till Girots egna Läkarbuss för att direkt röntgen. Resultat och hur det ser ut i morgon, vet vi först då. Vi får hoppas på det bästa för hans del.

Bara fasar för att det i morgon är Girots längsta etapp mellan Grosseto – Fiuggi, som är på hela 263 km.

Racet?
Längsta tiden av dagen har varit till för en mindre grupp utbrytare. Som kanske mer fanns där i spets för att visa upp sina lagtröjor. Det blev som väntat. Dom blev så småningom inhämtade av klungan, när det var ca 13 kilometer kvar till linjen inne i Castiglione Della Pescaia.

Spurtlagen positionerade sig i spets inför avslutet, som alltså Lotto Suodal fixade bäst med tyska mästaren André Greipel först över linjen.

Ett behärskat avslut med sina lagkamrater som så fint matade fram honom till den här spurtsegern på den sjätte etappen av girots 21. Femton etapper återstår att ta sig igenom innan tröjorna slutligen ska fördelas i Milan den 31 maj.

Hur går det för Tobias Ludvigsson? Han drog upp sitt Giant Alpecin när spurtlagen tog sina platser inför avslutet. Tobias resultat blev till slut plats 152 på dagens etapp och 111 i sammandraget. Imorgon är en ny dag…


I morgon är det fredag 15 maj. Grosseto – Fiuggi. Med Girots längsta etapp 263 km.

V-bjornen-01

logga.twitter.jpeg

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: