De tre musketörernas envig

tre-stora-600

Etapp 5. Onsdag den 13 maj. La Spezia – Abetone. 152 km stjarna-rosa stjarna-rosa stjarna-rosa


Dagens bild måste vara den här av de tre stora. Alberto Contador – Team Tinkoff Saxo. Fabio Aru – Team Astana och Richie Porte – Team Sky.

Det är tre av favoriterna till slutsegern. De tog sitt eget race man mot man, på väg upp mot Abetone. Det var en upplevelse att se Contador dra iväg med en jagande Fabio Aru i hasorna. Hur lugnt och metodiskt Richie Porte tog in förlorade metrar när Contador satte in sitt ryck och det blev en klättrarnas långspurt.

Det blev plats 3 för Fabio Aru. Plats 4 för Alberto Contador och Richie Porte tag plats 5. Helt klart en tävling i tävlingen mellan de tre herrarna i kamp man mot man.

Men tillbaks till den ”stora” tävlingen där solokvistaren Jan Polanc tog hem segern till Team Lampre Merida. Han är ännu en ur det yngre gardet, som visar framhjulet. Jan Polanc är född 1992 och blev 23 så sent som den 6 maj.

Han tillhör alltså samma unga generation som gårdagens etappvinnare Davide Formolo, som också är född 1992. Fast lite senare på året, den 25 oktober.

Alltså två unga cyklister som vinnare födda samma år. Vi kan helt klart se en ny generations cyklister som är på väg att ta över.

Man skulle kunna säga att dagens förlorare faktiskt är dagens tvåa. Sylvain Chavanel från IAM Cycling. Han kom in i tomrummet mellan solokvistaren Jan Polance och de tre musketörerna Aru, Contador och Porte.

Hur går det för Tobias Ludvigsson? Blev till slut plats 102 på dagens etapp och 108 i sammandraget. Imorgon är en ny dag…


I morgon torsdag 14 maj. Montecatini Terme till Castiglione Della Pescaia. 181km.

V-bjornen-01

logga.twitter.jpeg

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: