Pozzovivo ut på bår

Pozzovivo-ut-600

 

Etapp 3. Måndag 11 maj.  Rapallo – Sestri Levante. 136 km.

När man tittar på deltagarlistan ser man att två cyklister, Ramon Carretero (145) i Wild Card laget Southeast och Pieter Serry (214) från Etixx-Quik Step inte kom till starten i Rapallo för att ta sig den slingriga kuperade vägen till Sestri Levante.

Det var efter gårdagens stora krasch, 12 km innan mål, som Pieter Serry fick lämna in sin sjukanmälan och ta sin cykel och lämna årets Giro.

Fortsättningsvis trodde alla att den stora kraschen berodde på att cyklister hakade ihop och fick klungan att uppträda som dominobrickor i en cykeltävling.

Tills Marco Coledan (214) i Trek Factory Racing gick ut på sitt Twitter konto med att det var en ung ”galning” på cykel som körde rakt ut och in i klungan, som försakade stora kraschen.

Italienska Cicloweb publiserade bilderna som helt styrker vad Marco Coledan gick ut med på sin Twitter.

En annan siffra som lämnade oss alla redan 2011 var nr 108. Belgiern Wouter Weylandt som dog på den tredje etappen, efter en otäck vurpa.

Sedan dess är det ingen som bär nummerlappen 108, allt för att hedra minnet av Wouter Weylandt. Så här skrev Svenska dagbladet SVD den 6 maj 2011. Cyklist i dödsolycka i giro d´Italia

Idag var det Domenico Pozzovivo som vara illa ute. I nedförslöpa släpper cykeln greppet och Pozzovivo far i packen med huvudet först. Såg riktigt illa ut.. och man bara hoppas att ambulansen måste komma fram. Rapporter säger stora skrapsår och hjärnskakning.

Så vi kan räkna in ännu en krasch…

Men hur var racet? 136 km innebär att det var Girots kortaste sträcka, men säkert inte den slöaste. Många spurtare släppte i backarna uppför.

Utbrytargruppen var över tjugo man stark reducerades och när spurten väl var avgjord stod den Rosa ledartröjan som vinnare.. Grattis till. Michael Matthews och Orica GreenEDG.

Alltid något extra när någon vinner en etapp med Maglia Rosa. Michael Matthews har gjort det förr. 2014 var det på den sjätte etappen mellan Sassano – Montecassino.

Hur går det för Tobias Ludvigsson? Om man säger att han körde in på en plats 95, kanske någon suckar tungt. Glöm det.. Han var först hem av grabbarna i sitt Team Giant Alpecin.

 


I morgon är det tisdag och sista dagen vi är kvar i Liguriens sköna famn. Vi tar oss nu från Chiavari till La Spezia. 150 km.

V-bjornen-01

logga.twitter.jpeg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: