Idag kraschade Giro d´Italia

aj-det-gor-ont

Etapp 2. Måndag den 11 maj – Rapallo – Sestri Levante. 136 km

Svar på tal direkt blev det från Team Sky, efter gårdagens svaga lagtempo.
Där dom bara orkade med en nionde plats. Säkert en stor besvikelse och ett bekymmer för Richie Porte. En av racets stora förhandsfavoriter som nu startar med 27 sekunders tapp på den rosa.

Italiens dag blev det, med vinsten från Team Sky:s Elia Viviani. Han krängde sig fram de sista 20 metrarna, med en oerhörd viljekraft, och tog segern före Moreno Hofland från Team Lotto Jumbo.

Hade man stannat filmen när det var 100 meter kvar och frågat ,, Vem vinner? Hade jag aldrig haft en tanke på att sätta mina odlade tomater på Viviani..

Riktigt starkt gjort av honom och stärker säkert hela Team Sky inför fortsättningen. Inget är omöjligt, se bara på Viviani!

Det sägs att det är vanligt med krascher i klungan, så här i inledningen av Grand Tours. Medan jag tycker att hela vårsäsongen har varit fylld av krascher.

Vi får se hur många av dagens skrubbsårs cyklister med uppslitna tröjor och byxor, som kommer till måndagens etapp.

En kraschrapport talar om att Domenico Pozzovivo i AG2R La Mondiale tappade en minut och nio sekunder och ligger nu efter med 01:57.

Pieter Serry i Etixx-Quickstep slog i huvudet och trodde att han hade brutit nyckelbenet och har funderingar på fortsättningen. Han som nyligen kommit tillbaka efter en krasch på Volta a Catalunya med resultatet, sprickbildning i nyckelbenet.

Sonny Colbrelli i Bardiani-CSF, Michael Hepburn i Orica-Greenedge, Marcus Burghardt i  BMC Racing Team, Simone Stortoni i Androni giocattoli och Jerome Pineau i IAM Cycling är bara några av alla de andra som synade asfalten under söndagens etapp.

Funderar istället på vattnet. Det är helt klart, ja inte vattnet, för det är färgat rött i fontäner i Sanremo som i Genua.

Det är tjusigt när det sprutar som bubblande Prosecco från Ligurien. Men sen… när det flyter omkring där i fontänen, ser vattnet ut som det var färgat av blodet från kraschade cyklister.


I morgon är det måndag och vi är fortfarande kvar i Liguriens sköna famn. Vi tar oss nu från Rapallo till Sestri Levante. En ”kortare”sträcka på 136 km.

V-bjornen-01

 logga.twitter.jpeg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: