Hejdå Ambassadören

980-600

Du ska i alla fall veta att du är välkommen tillbaka. När du nu blir tvingad att åka hem till ditt eget land Saudiarabien. Passa då på att se dina egna landsmän i ögonen, och då menar jag naturligtvis både män och kvinnor såklart. Även om det i mina ögon ser ut att kunna bli svårt…

Berätta hur det är att leva och bo i ett fritt demokratiskt samhälle. Där kvinnor kör bil lika bra som män. Där man som kvinna får träffas och umgås med den som man själv vill umgås med. Där man kan tala, ja rent utav diskutera helt fritt om det som man tycker är självklart och viktigt.

Fast för mig verkar det som om det skulle finnas vissa svårigheter om än omöjligheter att kunna göra det hemma i ditt Saudiarabien. Verkar ju som ni försökte gömma undan hälften av era landsmän så att man inte ens ska kunna se dem i ögonen och hälsa ..

Glöm inte bort att att berätta för dina landsmän, män som kvinnor att i Sverige straffas man varken med ett eller tusen piskrapp bara för att man lägger upp en blogg på Internet och tar upp ämnen som kan misshaga de styrande i landet.

Om du nu får tid över när du kommer hem till ditt Saudiarabien kan du göra mig en stor tjänst genom att besöka Raif Badawi där han sitter fängslad. Berätta för honom att vi är många, väldigt många som känner avsky för hur han behandlas. Känner du dig inte uppdaterad på vad som har hänt Raif Badawi så kan du få bakgrundsinformation här.

Ja du ambassadör Ibrahim bin Saad bin Ibrahim al-Brahim. Du kan ju trotts allt i alla fall berätta, även om alla kanske inte får lyssna. Hur det är att leva och bo i ett fritt och demokratiskt samhälle, där du har varit ambassadör.

För dig är allt det här säkert självklara företeelser, som du som Saudisk ambassadör i Sverige har fått inblick i och förhoppningsvis förståelse för.

Du är självklart välkommen tillbaka som ambassadör eller som privatperson..

hejdå Ambassadören..

V-bjornen-01

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: