100 dagar minskar med ett

giro-trofe-logga-cloud-soo

Från att det var 100 dagar kvar till starten av Giro d´Italia 2015. Så är det nu BARA 99 dagar kvar och det kommer att minska med ett för varje soluppgång fram till Grande Partenza lördagen den 9 maj i Ligurien. Girots första etapp med lagtempo på 17,6 km längs med Riviera dei Fiori.

I år håller Girot sig hemma inom Italiens gränser. Efter förra årets utflykt till den gröna ön. Där dagarna på Irland blev en större succé en någon hade kunnat drömma om… Den gröna ön klädde sig helt i rosa för att fira att Giro d´Italia gästade deras ö i dagarna tre.

Årets europeiska cykelsäsong när det gäller landsväg började som den bör. På andra sidan av klotet med ”Santos Tour Down Under” den 20 – 25 januari. Den australiska sex- dagars etapptävlingen vanns i år av australiensaren Rohan Dennis i BMC Racing Team. Resultat och videos på Vanligt & Vänligt under – Nyhetsflashar – på adressen som är

logga.twitter.jpeg


cykel-pil-2-pers-900

5-wild-card-2015

Giro d´Italia är ju en av de tre Grand Tours. De två andra är Tour de France som går i juli och Vuelta a España i augusti – september. Giro d´Italia startar upp med de 18 Team som har UCI – World Tour status för deltagande. Därtill kommer arrangörens rätt att dela ut 5 Wild Card.

Resultatet blir 23 team med nio cyklister i varje. 23 x 9 = 207 deltagare i klungan som kränger över sina bockstyren under de 21 etapperna som ingår i Giro d´Italia  2015.

wildcard-logo-2015-vit-01Av de fem vilda korten delades ett ut till det Polska Teamet, CCC Sprandi Polkowice. Övriga fyra är alltså Italienska lag. Southeast Pro Cycling Team, Bardini CSF Greenteam, Androni Giocattoli Venezuela och Nippo Vini Fantini.

Personligen kommer jag att sakna ett sådant friskt lag som Team Colombia som gjorde väldigt bra ifrån sig i Girot 2013 och framförallt i 2014 års upplaga. Med alla sina starka snabba klättrare. Man kan faktiskt fundera över varför dom inte erhöll ett Wild Card till årets upplaga av Girot.

startlista-deltagreTeamen med samtliga deltagare hittar du självklart på cykelsidorna på Vanligt & Vänligt. Vartefter anmälningarna droppar in kommer deltagarförteckningen att fyllas på. Ett himla bra dokument att ha ”för att kolla upp” var enskild representant för de olika teamen.

 varklassiker-3

Innan vi kommer fram till Girots Grande Partenza så har vi spännande vårklassiker att se fram emot. Men alla redan nu den 1 februari börjar den europeiska cykelsäsongen med den 36 upplagan av Grand Prix Cycliste la Marseillaise i Frankrike och i Spanien har vi samma dag Trofeo Palma på Mallorca. Båda är endagstävlingar inom UCI – Europe Tour.

Men när vi är framme i början av mars så är det tid för de klassiska endagsloppen inom UCI – World Tour. Idag 50 dagar fram till den första av de sju som går under begreppet vårklassiker.

Alla har sin egen sida på Vanligt & Vänligt cykelsidor. Milano – Sanremo, 22 mars. Gent – Wevelgem, 29 mars. Ronde van Vlaanderen 6 april. Paris Roubaix, 12 april. Amstel GoldRace, 19 april. La Flèche Wallone 22 april. Liège – Bastogne – Liège.
Innan Giro d´Italia startar den 9 maj.

V-bjornen-01

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: