Idrottens ansikte – Tennis

serena-williams-idrott-rekl

Den amerikanska tennisstjärnan Serena Williams började 2015 i ett sommarvarmt ”down under” med Hopman Cup. En årlig lagtävling för mixade landslag, som går av stapeln på Australiens västkust i Perth i början av året.

Det var på väg att bli den allra sämsta möjliga säsongsupptakten för världsettan Serena Williams. Hon var hopplöst utspelad av italienskan Flavia Pennetta. Efter första sett hade hon inte lyckats ta ett enda game och låg under med klara 0–6.

Det var då hon kom på vad vi så många vet.. kaffe.. Det här håller inte.. Måste få i mig en kopp kaffe så jag vaknar till. Lite samtal med dommaren och beställningen var gjord. Bara att vänta in..

Så här twittrade Serena lite senare om händelsen. – ”Hey everyone I keep telling you I am like you normal, average human being. I need my coffee or expresso in the mornings too”.

Men vad gör hon? Sniffar lim? Nej.. Dricker sitt kaffe efter det miserabla första setet. Nu har ju muggen en logga som hon naturligtvis inte kan visa…

Handlar som alltid i idrotten om pengar och ”sponsorer” som bestämmer vad man får och inte får visa upp. Därför gömmer hon muggen under en servett. Det är till att vara totalt pengamedveten även mitt under pågående mach….

Det är sådant beteende som får mig att sätta mitt kaffe i vrångstrupen.. Men hur gick det i matchen kanske någon undrar. Serena låg ju under med 0–6 efter första sett.

Efter kaffepausen vände hon på siffrorna och vinner matchen med 0–6, 6–3, 6–0. Så nu vet vi alla vad den förtrollande drycken kaffe kan åstadkomma..

En espresso, tack!

Det här är ett av flera blogginlägg under devisen Idrottens ansikte.
Fotboll – Cykel – Tennis – Skidor – Segling

V-bjornen-01

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: