Bara lyssna lite

ung-pirat-600

Sa den unge piraten Gustav Nipe. Tillika ordförande i Ung Pirat och öppnade ett eget trådlöst nätverk på Högfjällshotellet i Sälen. Under den nu pågående Rikskonferensen Folk och Försvar. 

Det öppna nätverket döptes påpassligt nog till Öppen Gäst. Helt fritt fram och gratis så klart. Vem som helst kunde logga in på ”Öppen Gäst” för att surfa och mejla. Som man brukar göra utan att tänka sig för. Vem är det som lyssnar i den andra änden?

Jaha tänker du. Vad berör det mig?
– ”Den signalspaning vi har utfört under två konferensdagar i Sälen bygger på samma princip som de stora spionorganisationerna, som amerikanska NSA och svenska FRA, använder sig av”. Säger den unge Piraten Gustav Nipe.

Signalspaningen utfördes under de två första konferensdagarna när man alltså satte upp en Internetaccespunkt som man kallade Öppen Gäst. Många var det som loggade in sig mot det okrypterade nätverket för att sen komma ut på Internet och surfa vidare.

Loggfilerna sparades för att analysera metadata över vilka sidor som besökaren loggade in sig mot. Det är så här det går till när man på amerikanska NSA och på den motsvariga svenska FRA kartlägger människor.

Vid ett flertal tillfällen anslöt sig personer på konferensen Folk och Försvar mot olika mejl-servrar som tillhör myndigheter för att läsa sina tjänstemejl. Bland annat mot MSB. Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap. Är inte det tjänstefel? Om inte så borde det vara det!

Vad vill då Ung Pirat uppnå med sin auktion?
Med den genomförda aktionen vill Ung Pirat uppmärksamma det säkerhetspolitiska etablissemanget på vikten av ett säkrare internet. Skyddet för privatpersoners privatliv behöver stärkas”.

En slutsats av den genomförda auktionen är helt klart att människor behöver bli mycket bättre på att använda Internet på ett säkrare sätt!

Slutligen ett glädjande besked.
Under spaningen kunde man inte hitta några spår av förberedelse till terroristverksamhet!

Ps.. Jag tycker att UNG PIRAT:s avlyssningsaktion är av det allra bästa slag.. När det kommer till civil olydnad.. Ds!

V-bjornen-01

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: