Charlie Hebdo

je-suis-charlie-600

Onsdag kväll på Place de la République i centrala Paris strömmar folk till och man beräknar att över 35 000 människor samlas tillsammans. För att sörja och fördöma det totala våldets ansikte.

Tre personer som med berått våld, lugnt gick in och avrättade sammanlagt tolv personer på redaktionen till den satiriska tidningen Charlie Hebdo till-annan-sajt.

12 personer avrättades och minst lika många sårades i det som antas vara en planerad attack mot journalister och media och därmed ett frontangrepp mot kulturen och det fria ordets rätt att både synas och höras i ett demokratiskt samhälle.

Risken finns att media av alla slag liksom även du och jag nu blir extra rädda för vad som händer och inte vill eller vågar höja våra röster i protest mot alla de former av extremism.

Oavsett om den kommer från vänster eller höger eller från grupper som åberopar att religionsfriheten skulle gå före det demokratiska samhällets öppenhet att fritt kunna kritisera samhällets utveckling. Genom det fria ordet och humorns satiriska bilder.

V-bjornen-01

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: