Jag är uppgraderad

Alberoni-600

Du vet, de där småannonserna i högerspalten på Facebook. Som man knappt noterar. Mer än när man tröttnat på alla sopiga dammsugarpåsar. Eller vad det är för annonser som du har på din FB.

Nu har jag i alla fall lämnat de sopiga dammsugarpåsarna bakom mig och rör mig bland annonser som passar mig mycket bättre, man undrar..

Jag har uppgraderats i aktning och betydelse.!! Nu har jag annonser på min Facebook med förslag på prestige boende längs Canal Grande i Venedig. Ingen sunkig tvåa på Gidecco. Nää Paradvåningar ska det va för björnen. Minst fem rum för ynka 8 – 12 miljoner sådana där euro pengar dom har i utlandet.

Vad är det som har hänt? Varför är jag uppgraderad på Facebook? Dammsugarpåse till prestigeboende längs Canal Grande?… Jo jag har en viss fäbless för Venedig.

Kollade in de fem åttakantiga Ottagono, försvars öarna i Venedigs lagun. Visste att en av dem var ute till försäljning. Är inte så himla bra på fastighetsmäklare. I synnerhet inte i Venedig..

Letade runt och hittade till slut mäklaren som hade ”min” lilla Ottogono. Läste vidare och bläddrade bland bilderna. Schysst pris alltså! 8 000 000 euro.

Alberoni-pris

I våra kronor blir det bara 74 010 647,3 kronor. Undrar om de tar de där 3 kronorna som blev över till handpenningen? Nån som ska va med och dela? Visst renoveringsbehov föreligger dock..

Men vadå.. man kan ju få både Rut och Rot för bostaden… dé är ju bra, gör ju svarta jobb vitare i Sverige. Hur man får ihop det är en annan gåta..

”Vår ottagono har en fantastisk försvarsarkitektur från 1500-talet. Är en unik och trevlig bostad som framträder ur vattnet, som om den svävande mellan en förvirrad blå himmel och hav som ett stort ark papper. Med robusta röda tegelväggar krönt med sten från Istrien och med väggar som lutar snett ner mot vattnet.

Orörlig, stark men ändå mild som om den aldrig har berörts av miliser. Det är drömmen om ett trevligt, tryggt hem och fristad. Det är mycket mer än bara en vacker villa eller ett stort slott. Det är en overklig bild, en gyllene pärla, unik i världen i en unik miljö i den vackra Venedig lagunen.

En ö med avskilt läge i lagunen nära Canal Malamocco men kort avstånd till land och till en av de vackraste stränderna på Lido. Du tar dig från Piazzale Roma eller tågstationen med kollektivtrafik. 35 minuter med speedboat direkt till Lido. Därifrån anslutningsbuss på mindre än tjugo minuter.

5 till 11 minuter med roddbåt och du är framme vid entrén, som ligger på den norra sidan av ön. Till vänster om entrén finns ett första litet hus på 55 kvm. Det stora huset är på över 400 kvadratmeter och innehåller 8 stora rektangulära rum och två triangulära.

I norra delen av byggnaden är inrymt ett litet, 30 kvadratmeter stort kapell. På taket finns terrass på över 100 kvadratmeter som öppnar upp mot en fantastisk utsikt över lagunen och Venedig.

Den inre delen av ön är en park på över 2000 kvadratmeter. Förbunden med en väg som leder från entrén till mitten av parken. Välbyggd brunn erbjuder rikligt med färskvatten”.

Laguna Veneta till-annan-sajt

Viss renovering behövs dock….

hmmm.. Vi ska kanske vänta till efter skatteåterbäringen…

för nu är det Jul igen

V-bjornen-01

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: