Tack för programmet

tack-for-musiken

Två artister på scen. Men här sitter dom och småpratar med varandra om musik och om livet som musiker och artist. Avbryter då och då och drar en låt ihop.

Vi har sett det för. Tack för musiken, där Niklas Strömstedt som värd och musiker bjuder in en artist till lite småprat på en scen, går nu in på sin fjärde säsong.

Jill Johnson är gästen i första programmet och tar plats i fåtöljen hos Niklas Strömstedt på Maximteaterns scen med en fullsatt teatersalong. Programmet är det första av fyra i säsongens upplaga.

Det är inga djuplodande samtal. Mer ett samtal musikanter emellan. Gitarrerna åker fram lite då och då för lite små jam. Ibland bara fragment av en låt, men ibland rullar dom iväg hela låten tillsammans med ett band som också klär scenen.

Ett band som verkligen bjuder till. Tillsammans med Jill och Niklas får de programmet att gunga skönt framåt. Så till den grad att jag blir sittande med ett leende hela programmet igenom.

Två gästartister får också plats på scen. Den gemytlige Plura i en duett med Jill, tycker jag är en dipp i programmet. Värre dipp blir det när stora mysfarbrorn Mark Levengood slår sig ner i fåtöljen och berättar i en lång dialog med sig själv om sig själv. För att sedan mer på slutet få till det att Jill är både rar och söt. Det kunde vi klart varit förutan.

Annars håller hela programmet med sin inramning. Skimrande scen i rött/blått. En mängd lysande ”Nobeldeoder” som små fixstjärnor, backar upp hela scenrummet. För mig kunde programmet gott kunnat varit Nyårsaftonens festprogram.

En lugn ödmjuk värd, tillsammans med en till högsta klack uppklädd artist. Lämna bara scengästerna Plura och Mark vid sceningången och låt programmet flöda fritt i minst en halvtimma till så var också nyårsfyrverkerier fixat…

Konceptet till programserien lär vara hämtat från TV-serien ”Spectacle: Elvis Costello with…” Som på SVT fick titeln ”Elvis Costello med gäster”.

Här känns Niklas program som en skön orepeterad svensk coverupplaga. En svensk scenupplaga där alla inblandade vet vart vi ska…

Jag kan bara säga. Tack för musiken!

V-bjornen-01

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: