Vi har gjort vad vi lovat

center-bitar

Precis så sa Annie Lööf i SVT:s Agenda på söndagskvällen (7.12-2014). ”Vi har gjort vad vi lovat…”

Så menar hon vidare att Stefan Löfven borde ha avgått när Alliansens budget vann omröstningen i riksdagen. Så att talmannen hade kunnat sondera terrängen och låtit Alliansen få bilda regering.

Men vänta lite nu… Alliansens budget vann inte omröstningen, för att Alliansen röstade på sin budget. Alliansens budget vann för att Sverigedemokraterna röstade på Alliansens budget.

Vad svarar centertuppen nu då? Sorry menar centerledaren..
– ”Alliansen har ju gjort det vi lovat väljarna. Vi har lovat väljarna att föra en politik för fler jobb och företag. Vi har lovat att rösta på vår budget”.

Men snälla Annie Lööf… Jag hänger faktiskt inte med här. Om det är en fråga i riksdagen, och det rödgröna blocket vinner för att Vänsterpartiet röstar just på det rödgröna blockets förslag. Då brukar ju Alliansen säga att Vänsterpartiet är ett stödparti till det rödgröna blocket.

Om nu Sverigedemokraterna röstar på Alliansens förslag. Är dom då inte ett stödparti till Alliansen?

Annie Lööf vet svaret även på den gåtan. Hon har bara att upprepa sitt mantra…
– ”Det handlar ju om hur vi ska skapa stabila regeringar i Sverige. Vi har aldrig förhandlat eller samarbetat med Sverigedemokraterna och kommer heller inte att göra det framåt”.

Men viljan att få regeringsmakten genom att tyst manövrera Sverigedemokraterna dit hon vill ha dom… Att få deras stöd genom att dom röstar för Alliansens budget. Det skulle alltså inte vara att ha regeringsmakten med hjälp och stöd av just det partiet som hon aldrig skulle förhandla eller samarbeta med.

Det är något som jag inte förstår i det här..
Är det kanske för många tuppar som hellre tar strid än samarbetar i de politiska hägnet…

V-bjornen-01

En kommentar på “Vi har gjort vad vi lovat

 1. Annie Lööf är inte mer inkonsekvent än vad politiker brukar vara. Hur många gånger har vi inte sett båda blocken föra samma typ av resonemang.

  Sossarna har ju skapat praxis på detta område. De regerade med stöd av Kommunistkina i många år samtidigt som de tog starkt avsånd och fördömde dem. Det gick bra då.

  Vi var många som blev chockade när vi såg vilka personer som ingick i den nya regeringen. Därför tror jag att Alliansen har mandat från väljarna att bilda regering med SD som stödparti. Alliansen har ju vistats att de är bra på att hålla SD på mattan.

  Alternativet skulle vara att låta Miljöpartiet sitta kvar i regeringen tillsammans med Sveriges mest korrumperade sossar.

  Jag ser utnämningen av Anna Johansson till minister som ett tydligt bevis på att sossetoppen är korrumperad. Hur kunde de välja henne. Vi har haft henne som kommunalråd länge nu och vi villa att de skulle sparka henne. .

  Om sossarna valt ett bättre gäng så hade de kanske suttit kvar nu men trycket på Alliansen att fälla dem blev stort.

  Vi är nog många som ä tacksamma för att Alliansen inte lägger sig för en sådan regering.

  Jag blev lättad när jag fick beskedet om nyval. Jag är glad att Alliansen inte svek oss.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: