Två spännande cykelsatsningar

treberg-karta-600

De har ryktats, viskats och snurrat runt rykten om satsningar inom svensk cykelsport. Nu får vi två på samma bräde. Ett cykellopp för både elit som amatör och ett nytt satsande cykelstall på elitnivå. Båda kopplade till Skara men låt oss ta dom först var för sig..

Tre Berg
Ett alldeles nytt cykellopp för både amatör som elit. Det kommer att arrangeras för första gången den 6 september 2015. Med start och mål i Skara.

18 mil och tre berg. Mösseberg Billingen Kinnekulle det blir tillsammans 1700 höjdmeter. Maxantal cyklister är satt till 2000 det här första året.

Du som tänkt.. Gör det och du kan anmäla dig till en av FAST FART-grupperna och blir på så sätt inte lämnad efter.. Är 18 långa mil för mycket så kan du välja 9 korta mil.

Den gamle fina Guld cyklisten från OS i Montreal 1976, Bernt Johansson kommer att vara engagerad och vara loppets ansikte utåt..

Tre Berg – Hemsida med Anmälan

Lycka till säger jag och spänner fast mig i fåtöljen..

V-pil-mjuk-600-h

tem-treberg-bianchi-logga

Team Tre Berg – Bianchi
En seriös svensk stor satsning på ett UCI Europe Continental Cycling Team. Vilket kommer att vara Sveriges ända proffsstall 2015. Ett team som siktar på att finnas med bland de riktigt etablerade teamen i Europa inom en treårsperiod.

Vi ligger långt efter våra nordiska grannar Danmark och Norge både vad det gäller aktiva cyklister som cykel team. Så det här är en välkommen satsning inom svensk cykel.

Team Tre Berg – Bianchi blir ett kontinental-lag. Vill säga att dom kommer att höra hemma i vad som skulle kunna kallas division tre när det gäller professionell cykel.

Man kommer att bygga långsamt och låta sina cyklister få vissa upp sig på väl valda tävlingar och få inbjudningar till större race. Vilket är det avstamp som behövs för en bra cykelkarriär i Europa.

Den stora namn- och cykelsponsorn för laget är Bianchi. Det Svenskt-Italienska företaget som har varet med i cykelns hetluft i de stora tourerna under många, många år. Känns som en bra garanti och väldigt roligt att ett sådant företag vill vara med och satsa på svensk cykel.

Bianchi

En annan kugge i teamets lagbygge är Thomas ”Gotland” Löfkvist. En av Sveriges allra bästa cyklister som avslutade sin aktiva karriär i år. 2014. Thomas är en av få svenskar som i Giro d´Italia burit  rosa-troja-girot -250 Maglia Rosa, ledartröjan. Etapp 5 1999 och vita-ung-troja-girot-250 Maglia Bianca ungdomströjan under etapperna 5 – 15.

Thomas är engagerad som lagets ”general Manager”. Han blir en av dessa sport- direktörer som man kan se i lagbilarna som följer.. Ett bra val att engagera Thomas. Cyklisterna är så klart klara och gar gått in i vinter träning.

Alexander Gingsjö, Alexander Wetterhall, Sebastian Balck, Niklas Gustavsson, Kim Magnusson, Marcus och Alexander Fåglum Karlsson, Lucas Eriksson, Ludvig Bengtsson och Gustav Höög. De fem sist nämnda är U23 åkare.

Team Tre Berg – Bianchi

Mannen bakom allt detta. Cykelloppet Tre Berg och Team Tre Berg – Bianchi är  Kristian Wejshag som får sista ordet när han sammanfattar det hela så här ”En av de största cykelsatsningarna någonsin i Sverige”.

Vanligt & Vänligt har ju egna cykelsidor på egen sajt. Där följer vi naturligtvis upp vad som händer vidare i dessa.. Två spännande cykelsatsningar..

cykelsidor.se

V-bjornen-01

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: