Trängselskattens försvarare

Johnny-Magnusson-3

Den här mannen tycker att du är gnällig. Att du har fel. Att du inte har förstått hur det är.

Mannen är Johnny Magnusson, Moderat och ny ordförande i Regionstyrelsen för Västra Götaland. Han anser sig inte vara någon ”väljarkramare” som andra politiker är som inte vågar säga vad dom tycker.

Enligt Johnny Magnusson är minst 56,8% av göteborgarna alltså gnälliga och sätter sig upp mot dom som vet bättre. Resultatet kommer från den genomförda folkomröstningen om trängselskatten i Göteborg. Där alltså långt över hälften av de röstberättigade sa NEJ till just trängselskatten.

Folkomröstningen som göteborgarna till slut fick till mot politikernas vilja. Hade man gjort rätt från början skulle man naturligtvis ha utrett, kommit fram till ett ställningstagande och låtit oss, allmogen få säga sitt i en vägledande omröstning. Det förfarandet skulle visat på en fungerande demokrati, där varje persons röst väger lika..

Nu som ny ordförande i regionstyrelsen tar han sig rätten att döma ut göteborgarna. ”Det är sådana övertoner här i Göteborg och alla är experter och vet bättre än Trafikverkets experter”. Så säger han som vet. Moderaten Johnny Magnusson.

– ”Västlänken är nyckeln för regionens satsning på utbyggd kollektivtrafik”. Han vet han och sen hotar han med… ”Om Göteborg stiger ur överenskommelsen kommer direkt en räkning på 820 miljoner kronor från regionen. Bussfilerna in till stan, som kom till i samband med införandet av trängselskatten, byggdes för pengar som regionen skjutit till”.

Johnny Magnusson är ingen väljarkramare som han säger. Först talar han om hur det är. Blir det inte som han säger. Då ska pengar för utbyggd kollektivtrafik betalas tillbaks. Så fungerar tydligen hans demokrati.

Nu behöver inte Regionstyrelsens ordförande känna sig orolig.
Onsdag 22.10-2014 samlade Göteborg Stad, Trafikverket, Västra Götalandsregionen, Region Halland och Göteborgsregionens kommunalförbund och gjorde helt klart att Västsvenska paketet är intakt, Västlänken skall byggas och trängselskatten blir kvar.

Att politikerna så snabbt efter folkomröstningen och utan några som helst alternativa lösningar, tar beslutet att allt får bli som det var innan folkomröstningen, förvånar mig verkligen.

Hur ska dom nu kunna återupprätta allmänhetens förtroende för politiker? När man så flagrant inte bryr sig…

V-bjornen-01

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: