Vi jagar på hej o håå

svart-vadande-man

Marinen – Must – Säpo försökte fånga in den svartklädde =  iförd grodmansdräkt och troligen med luft-tuber på ryggen. Som vadade i strandbrynet utanför Sandhamn NÄRA militärt skyddsområde.

Någon hade fångat den mystiska mannen på bild. Som kan vara och troligen också är en elitsoldat från Spetsnaz, ryssarnas elitförband. Som är utbildade för att utföra sitt uppdrag men inte utbildade för att komma tillbaks.

Säger bland annat Rysslandexperten Vera Efron, 55 i en av tidningarnas webbkanaler. Kan troligen hänvisas till Aftonbladet 20.10-2014. Men bara troligen, kan ju vara någon annan okänd makt som har infiltrerat svensk dagspress för desorientering med den här propagandasändningen.

Men tillbaks till bilden på den svartklädde vadande mannen med den tunga utrustningen på ryggen NÄRA militärt skyddsområde. Mannen som är fångad på bild och är ett av de starka bevisen i den pågående ubåtsjakten..

Fl´åt inhämtandet av information angående utländsk undervattenverksamhet på svenskt inre vatten.. Attans där fick jag inte med ordet territorial, det ska självklart också stå med. Nära fastlandet.. Det jagar alltid upp tanken…

Nåväl, Ove som är en äldre man boende i Sandhamn var ute för att kroka en och annan öring.  Är dom intresserad om han fick någon fisk. Kan ju Marinen – Must – Säpo åka hem till Ove som bor i Sandhamn och ta reda på hur det gick med hans öringfiske den dagen. Har dom svårt att spana på rätt adress kan dom alltid kontakta TV4 som pratat med Ove.

Till slut skiner jag upp när jag snubblar in på Peter Kadhammars krönika ”Journalisters språk blir parodiskt i ubåtstider”. Aftonbladet 21.10-2014. Så sant och pricksäkert formulerat. (Där fick Jag in en militärisk träff).

Det här gäller inte bara journalisters språkbruk, utan även inlägg på sociala media. Här talas t.ex. om Ivan. Vem kan misstolka vad det syftar på. Vi uppmanas att att ”lyfta blicken” och ”Ytterst är det Din frihet och allt det Du tar för självklart som det handlar om”.

Så läser med stigande välbehag Peter Kadhammars krönika och när sista meningen kommer upptäcker jag mig själv sittande och skrattande högt.

I jämförelse med tidningarnas rapportering verkar Star Wars vara en socialrealistisk dokumentär”.

V-bjornen-01

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: