Jag tycker det är beklämmande

1027---Vattenskoter_webb

Att vi har en försvarsmakt i demokratiskt land som visar upp bilder och ljuger om dom. Bara för att vi ska förstå att vi hemsöks av den farliga grannen i öster som bara vill vara den lede Fi med oss alla.

Som bilden som togs av ”Erik 27” innan det stora drevet gick igång på ryssen. Bilden anses som ett bevis på att det finns en ”trolig” ubåt – undervattensfarkost som hemsöker svenskt inre vatten. Erik är enligt försvarsmakten ett trovärdigt vittne. Tog upp det här i bloggflödet Jakten pågår eller Vilda spekulationer.

Men när Aftonbladet träffar ”Erik 27”, vill han inte säga sitt efternamn och inte visa sig, mer än bakifrån. Då minskar mitt förtroende i alla fall och sjunker till bottennivå när det visar sig att bilden inte är tagen där försvarsmakten uppger för oss att den är tagen.

Ok att försvarsmakten ljuger? Självklart inte, man ville bara vilseleda främmande makt. Hur i tusan kan den där främmande fientliga ubåten – underfarkosten – undervattens- operationen köra fram på blanka förmiddagen i ytläge i 2-3 knops fart som om man inte har något att dölja för att sedan dyka. Himla dumt att köra så bogvattnet står som vitt skum runt farkosten.

Men om det nu inte är vad Erik och försvarsmakten säger att det är. Vad skulle det kunna vara då? Låt oss ta det här blogginläggets vinjettbild som är en vattenskoter i sommarljus som exempel.

Vi vänder bilden så dom kör bortåt..
vatte-farkost-2

så suddar vi lite i bilden
vatte-farkost-3

När vi håller på..så kapar vi lite på den vita svansen
vatte-farkost-4
och lite längre vit nos kan vi ta in

Häftigt!  Jag har sett en ubåt dyka upp på min dator….. Tog sisådär en fem minuter. Hitta en vattenskoter med sprut och dra lite i reglagen. Vill inte säga att bilden som ”Erik 27” knäppte är fejk.. men synvilla kan det vara.

Vattenskotrar kör inte bara rakt fram.. man drar på, man snabb-girar, stoppar upp. I disigt oktoberljus kan det vara vad som rörde sig där ute på vattnet. I alla fall en alternativ idé. Mer en vad försvarsmakten kom med…

I en demokrati ska man var observant, seriös och öppen för varandras åsikter. Som ska få brytas i förståelse och samtal. Det förhållningssättet ska vi också ha med våra grannar och inte gå i panik och klinch och skaffa mer och flera vapen..

V-bjornen-01

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: