Rubrik reviderad på grund av innehåll

arena-vilken-da

Man ska kapitalisera och mjölka ut nya inkomster från Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump.

näää nej och åter nej.. det där lät inte alls bra.. Börja om

TV serien om Pippi Långstrump från 1969 är restaurerad och ska nu åter visas i Sveriges Television till glädje för alla barn. I restaureringsarbetet har man passat på och gjort några smärre förändringar, som ska passa bättre in i den tid vi och våra barn lever i nu.

Det där lät bättre, ja riktigt bra, men den där bilden..

Ja, ja vänta lite. Först måste jag bara få säga vad man gjort för små förändringar… Pippi presenterar inte sin pappa så här längre.

– ”Min pappa, fordom havets skräck, numera negerkung på Kurrekurreduttön i söderhavet, Efraim Långstrump”.

Numera är han bara ”Kung” och det där som Pippi gör när hon försöker se ut som en kines, glöm det. Det finns inte mer…

Kan ju verka bra och genialt för vår tid, men det är ju inte bara idag det ska gälla. Även för morgondagen, de unga blir ju äldre. Därför föreslår jag några fler små förändringar.

Det där med ”Kung” är det så himla bra? Monarkin är lite av ett förlegat statsskick. Kan ju vara helt ute när dom unga pippi-tittarna blivit vuxna. Bort med Kung. Ja inte kungen som kung, men Kung.

Prussiluskan den stackaren är ju en klar nidbild av både socialtjänsten som en statliga tjänstemän och synnerligen kvinnliga sådana. Hon ska bort.

Vad är Kling och Klang mer en angrepp på hela poliskåren. Hur ska vi kunna bekämpa vardagsbrotten med sådana förebilder för polisen som Kling och Klang. Dom ska bort.

Herr Nilsson. Den stackaren. Vad är han om inte en apa i kläder. Vilda djur ska leva i sina naturliga miljöer och absolut inte hållas i fångenskap och förnedras med kläder. Någon djurvän som säger emot? Tänkte väl det.. Så bort med Herr Nilsson.

Vi fattar men nu räcker det… tack!

Men pärmarna är bra så dom kan få vara kvar…

Ja ja… Men nuu kan vi väl äntligen ta det där med bilden!! Varför?

Jaså den.. Det är bara en bild på Swedbank Arena i Malmö. När man ska sparka långa bollar mot grekiska Olympiakos FC i Champions Leagues.

Då får Swedbank Arena inte heta vad den heter. Då heter den helt enkelt bara Malmö Nya Arena. Allt som har med den där banken, ni vet, är övertäckt. Finns alltså inte. Liksom bortklippt som SVT nu gör med Pippi när den nyrestaurerad ska visas i TV.

Det här med arenanamnet i Malmö kan inte SVT lastas för. Det här har Uefa bestämt. Det får nämligen inte förekomma några varumärken i arenanamnen i Champions League, om de inte redan är en sponsor till Champions League. Så om Swedbank varit sponsor till Champions League hade det inte varit reklam.

Jag säger som Miranda i Shakespeare Stormen

…Du nya sköna värld…

V-bjornen-01

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: