Skatt på trängsel – Va e dé

trangselskatt-iden-600

Mycket märkligt. Om nu det här Västsvenska paketet skulle vara både A och O för hela utvecklingen i Göteborg, regionen och Sverige. Är det ju lite märkligt att varken Göteborg, regionen eller staten vill stödja projektet med pengar som fattas…

Nu när Göteborgarna sagt nej tack till att betala extra avgift för att färdas på sina egna vägar. Även om man gav det förskönande namn som trängselskatt och i början försökte beslå oss med att det handlade om trängseln inne i Göteborg.

Frågan kommer då fram ur dunklet. Är verkligen Västsvenska paketet nödvändigt när inte Göteborg, regionen eller staten tänker skjuta till de medel som behövs för att fullfölja det.. paketet alltså..

Vi låter Gösta Bergenheim, Moderat och regionstyrelsens ordförande i Halland brodera ut trådarna.

– ”Det förefaller inte särskilt sannolikt att vi skulle säga ja till det om man säger så. Det är i hög grad Göteborgs problem och vi har ett avtal om finansieringen mellan flera parter. Pacta sunt servanda, är en bra utgångspunkt – avtal ska hållas”. Sa han den ansvarsfulla moderaten Gösta Bergenheim..

Nähää.. Västsvenska paketet är alltså inte så viktigt för den Halländska regionen.

Självklart måste Gert-Inge Andersson, Socialdemokrat och regionstyrelsen ordförande i Västra Götalandsregionen, tänka och resonera på ett helt annat sätt.

– ”Vi har skrivit ett avtal och vi har lagt in runt en miljard i det västsvenska paketet. Det är det som gäller. Jag har hävdat det redan före valet och kan inte se att det skett någon förändring i sak”… Allt med ord från Gert-Inge Andersson.

Nähää.. Västsvenska paketet är tydligen inte så viktigt för Västra Götalands regionen.

Fråga staten om dom vill… Nää, är väl ingen idé i dessa dagar. Det verkar finnas någon stat som kan och vill ta ansvar för hela landet Sverige.

Nu när den enskilde individen sagt nej tack till trängselskatt och politiska partier säger att dom kommer att respektera folkomröstningsresultatet. Vad är det värt? Svar Nada!

Beslutet om trängselskatten tas varken i Göteborg eller av parterna i Västsvenska paketet. Trängselskatten är reglerad i lag och kan bara tas bort med ett beslut i den svenska riksdagen. Så är det med det. Känn dig lurad!

trangselskatt-ja-nej

V-bjornen-01

5 kommentarer på “Skatt på trängsel – Va e dé

 1. Västlänken byggs för att de som bor utanför Göteborg skall kunna åka under Göteborg snabbt med lokaltåg. Denna skall underlätta pendling mellan Trollhättan och Varberg (Exempel från propagandan)

  Göteborgarna har inget intresse av denna tunnel. Därför är det orimligt att de ska betala för den.

  Det bästa är att stoppa bygget. Det är ett onödigt slöseri med pengar.

 2. Jag har bott väldigt länge vid Berzeliigatan i Göteborg. Det finns fina breda och isolerade cykelbanor. Men det är ganska få cyklar. Samtidigt så blir det ofta köer.. Nu har politikerna (De gamla) beslutat att ta bort två filer av tre för att bredda cykelbanorna trots att det knappast är trängsel bland cyklarna. För bilarna blir det nu trängsel hela dagen och inte bara under rusningstid.

  Jag minns nu den kommunistiska kommunalpolitikern som sa att man kan aldrig göra det för besvärligt för bilarna.Det var ganska länge sedan nu. Men Kommunpolitikerna fortsätter i samma anda.

 3. Jag vill också påpeka en felaktighet. Det var KF i Göteborg som beslutade om trängselskatten. Och de kan också besluta om att ta bort den. Men politiker är inte ärliga och lita aldrig på vad de säger.

  • Angående Införande av trängselskatt i Göteborg. Proposition från Finansdepartementet i Prop. 2009/10:189 Där står det bland annat följande.

   ”I propositionen föreslås att trängselskatt ska införas i Göteborgs kommun. Trängselskatt föreslås tas ut i de centrala delarna av Göteborg från och med den 1 januari 2013” Länk: http://www.regeringen.se/sb/d/12677/a/143451

   Den 26 maj 2010 tog riksdagen beslut om propositionen

   Så skatt på trängsel ligger på riksdagsnivå!

   • Formellt så ligger det på riksdagnivå. . Det är detta politikerna skyller på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: