Giro d’Italia 2015

grande-partenza-liguria-3

Giro d´Italia kan nu presentera de tre första etapper av den 98:e upplagan 2015 av Giro d´Italia. Starten blir i sköna Ligurien lördagen den 9 maj. Lagtempo 18 km och för första gången sker det på en cykelväg. Anlagd på den gamla järnvägsbanken för den nedlagda kustjärnvägen längst med Riviera dei Fiori,

girot-time-2015
Girots samtliga etapper
Cykelsidor

Giro d´Italia är en av de tre stora etapploppen under året. Girot i maj, Tour de France i juli och Vuelta a España i augusti. Alla de tre tourerna med 21 etapper och med två vilodagar vardera.

girologga-bike-smal

Ligurien kommer alltså att ha Giro d´Italias ”The Big Start” eller som Italienaren säger ”La Grande Partenza”. För en av världens vackraste och kanske hårdaste cykeltävlingar.

Etapp 1. Lördag 9 maj. Lagtempo 18 km. San Lorenzo al Mare – San Remo
Etapp 2. Söndag 10 maj. 150 km Albenga – Genua
Etapp 3. Måndag 11 maj. 185 km Chiavari – La Spezia

Den 6 oktober kommer arrangören RCS Sport att presentera samtliga 21 etapper och var finalen sker.

V-pil-mjuk-600-v

Men rykten går och ibland förgås. Här är Björn tips på den direkta fortsättning efter de tre etapperna i Ligurien. Vi drar oss ner i Toscana. Skulle vilja se både Pisa och Livorno indragna i Girot…  Här är i alla fall en tänkbar fortsättning.

Etapp 4. Tisdag 12 maj. Levanto – Montecatini Terme
Etapp 5. Onsdag 13 maj. Montecatini – Castiglione della Pescaia
Etapp 6. Torsdag 14 maj. Grosseto – Viterbo

Spännande att se den 6 oktober om mina tips håller…

Själv kan jag se två möjliga städer som finalplats. Milano eller Turin. Girot har varit borta från Milano sedan 2012. Så varför inte tillbaks 2015 när Milano står värd för den stora världsutställningen Expo Milano 2015 till-annan-sajt som pågår mellan 1 maj och 31 oktober.

Men vill och orkar Milano med en Giro d´Italia final samma år som man står värd för en världsutställning? Går en väg mellan Turin och Milano…

Turin är kanske ett säkrare tips. Staden som är utsedd av ACES (European Capitals of Sport Association) till The European Capital of Sport 2015.

V-pil-mjuk-600-h

15-9-2014 släppte arrangören RCS Sport lite överraskande information om etapp 15 av girots 21 etapper. En aptitretare som kan klassificeras som en riktig godbit. Söndagen den 24 maj kan bli det riktiga bergaprovet på Girot. Start från Marostica. En plats som är mer känd för sina schackpartier med levande figurer på stora torget. Som är en stor turistmanet i september.

Upp mot en höghöjds ort som varje svensk som hade tillgång till en TV apparat under 70 talet känner igen. Tips kan du få genom skidlandslagets sångarglädje 1976.

På cykelsidor.se till-annan-sajt hittar du så klart också svaret och varför man gick ut med etapp 15 just den 15 september. Där hittar du all information man kan önska sig..

cykel-pil-2-pers-900

logga.twitter.jpeg

V-bjornen-01

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: