Vi gör en rockad

S-M-pjaser-600-300

– Då förflyttar vi oss flera steg bort i sidled i ett endaste drag och förändrar spelplanen till vår fördel. Vi får bort fokuseringen på jobbpolitik och vårdbehov och istället skapar vi bilden av oss som dom sanna godhjärtade humanisterna.

Jag kan hålla ett tal till nationen.. Kan börja så här…

– ”Öppna era hjärtan därför att vi har en trasig värld och många människor som flyr mot ett bättre liv”. Då får vi med att vi Moderater har ett hjärta. Att det är omgivningen och tiden vi lever i som gör att vi inte klarade jobbmålen….

Konklusionen blir då förenklad. Det kan inte kan bli några satsningar på välfärd och skola, för att vi sänkte skatterna osv… Ja ni vet vad jag menar…

Du Carl. Får ta det där med otrygg värd utanför Sverige. Se bara till att du nämner områden utanför EU och du Carl. Inte för mycket om att allt är ryssarnas fel.. Carl faller genast in och avbryter..

– Ja men det är det. Det har USA läckt till mig.. till oss genom NSA. .. (För nytillkomna läsare: NSA står för National Security Agency. Nationella säkerhetsmyndigheten i USA).

– Sen får du Anders, gå ut en gång till med dina skyddsvallar. Det är enkelt att ta till sig. Att vi ska bygga skyddsvallar för Sverige ska klara sig mot en otrygg omvärld.

Så kommer vi bort från det faktum att vi inte klarade 1% målet när det gäller överskottet i de offentliga finanserna.

Skyddsvallar, det är ett riktigt bra mantra.. Kan upprepas många gånger. Precis som ”nya” Moderaterna istället för bara Moderaterna.

Sen får vi skicka fram någon från Alliansen också.. tror det blir bra med Göran. Han får ta det där med att kommuner som vägrar, och säga något om att vi tittar på ett lagförslag som ska göra alla kommuner delaktiga….

Nu gör vi en rockad och vänder valkampen till vår fördel.. Så till sist. Kom ihåg. Det handlar inte någonsin om arbetslöshet utan det heter Jobbskapande…

V-bjornen-01


Fotnot: Rockad är ett specialdrag i schack där man i ett drag flyttar kungen och ett av tornen. Rockaden har vanligtvis två syften: att med ett drag ställa kungen i en mer skyddad position, samtidigt som ett av tornen får en mer aktiv placering på brädet. Rockaden är det enda regelrätta sättet att flytta två egna pjäser i samma drag. Utan denna manöver skulle motsvarande pjäsflytt kräva minst 3 drag, men tack vare rockadregeln kan den utföras i ett enda. Hämtat från WikipediA.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: