Andra säsongen av Hjem.

BP-ny-i-stan-2

Stiger en mystisk främling av tåget på Vestfossens station. Som en country boy från landet på andra sidan pölen. Sjömanssäck över axeln. cowboy boots och som pricken över i en äkta cowboys hatt med breda brätten.

Han tar klivit rakt in i själva berättelsen där allt annars kretsar omkring de tre halvsyskonen till den nyss avlidna countryartisten Leif Åge Haugen, stjärnan i West Falls Band.

Annika (Jannike Kruse) med barnen Christian och Alexandra. Drömmar om det lyckliga äktenskapet tillsammans med sin man Endre..

Oda (Heidi Ruud Ellingsen) har tänkt sig att ta över den stora föräldragården Storstadshug och har något på gång med Olav Ødegårdsletten.

Trine (Kaia Varjorder) är Vestfossens stora skidstjärna med sin pådrivande mor Eva Kathrine som manager. Som gör allt för dotterns karriär.

Men inget blir som det ska. Annika hamnar i äktenskapsproblem med sin man Endre. Oda får besked om att hon inte får ta över familjegården. Trine går över styr och skadar sig svårt i sitt viktigaste skidlopp.

sirlig-slinga

Nu i seriens andra och sista säsong ska alla bitar falla på plats. Det är då den rakryggade och mystiska country mannen i sina boots kliver in i handlingen. Sätter två fingrar mot sin cowboys hatt med de breda brättena och på klingande norska säger att han heter B.P och kommer norr ifrån.

Men vem är han? Vad vill han? Vad söker han? Ännu ett halvsyskon? Kanske en country fé, som vill ställa allt till rätta för Annika, Oda och Trine. Eller är han rätt och slätt på jakt efter den stålsträngade Gibson gitarren som Leif Åge Haugen en gång i tiden fick av självaste Johnny Cash.

Så här skrev jag om Första säsongen av Hjem.

”I Hjem har man använt sig av vardagsnära figurer i både färg och form till karaktärerna. Skruvat upp dom ytterligare ett varv för ett lyckat resultat. Vi får hoppas att säsong 2 håller samma höga klass”.        Läs hela blogginlägget om Hjem

Hur är då andra säsongen av Hjem? Överraskar den med sina färgstarka vardagsnära, men skruvade figurer. Nej tyvärr. Nu verkar det mesta vara klart och ska bara skruvas ihop till lyckliga ”feel good” slut.

Funderar lite över det gamla talesättet. ”Ju fler kockar ju sämre soppa”. Hjem har bra och duktiga skådespelare. Men serien har också fyra olika manusförfattare! Fem olika regissörer!

Kanske är det så att historien inte räcker till alla. Att det är för många manusförfattare och för många regissörer. Man vill, men når helt enkelt inte hela vägen. Det spretar för mycket.

Så vad har vi att vänta oss? Någon ska ta sig vatten över huvudet och bli hjälte. Någon ska hålla bröllop, där vi alla får vara med som gäst. B.P får kanske det han söker. Vem vet.. Allt kan hända i Vestfossen uti Buskeruds kommune, Norge.

Vinjettmusiken till Hjem heter ”Scarlet” och är specialskriven och framförd av en ung Singer-songwriter, Monica Heldal (född 1991) från Arna utanför Bergen. Finns en lite skakig video på YouTube där Monica Heldal framför Scarlet till-annan-sajt. Från en klubbspelning på ”By:Festival” i Oslo 2012.

roll-llista-hjem-ram

V-bjornen-01

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: