Det var ingen match…

VM-bollen-2014-702-302

Snarare en lek mot målet att nå finalen på Maracanã i Rio de Janeiro den 13 juli 2014. Tanken var väl att det skulle vara lite av ”dansa samba med mig”. Men de samba spelande brassarna bjöd inte upp till dans på det gröna gräsgolvet inne på Estádio Mineirão i Belo Horizonte.

Sambaskorna låg helt enkelt kvar på hyllan hemma hos Neymar som inte fick vara med. Efter ryggskadan som han fick i matchen mot Colombia. Saknades gjorde även lagets dirigent till lika lagkapten Thiago Silva. Avstängd efter att ha fått för många av de i VM annars så sällan skådade gula korten.

Det blev inte någon samba brazilians på planen. Det skulle förbundskapten Joachim Löw komma att sätta P för. För på den andra planhalvan ställde förbundskapten Löw upp det tyska fotbollsundret. Som på sitt eget sätt bjöd upp till dans med en välorganiserad tysk Allemande.

Allemande

Som det verkade hade Löw varit i Rio Grande do Sul. Nere i Brasiliens södra delar. Där stora ursprungsgrupper av emigranter fortfarande lever och använder tyska som sitt modersmål. Hämtat inspiration till att blanda upp den gamla tyska Allemanden med brasilianska toner. Ett vinnande musikaliskt fotbollsrecept denna historiska kväll på Mineirão i Belo Horizonte.

Tysk bompa bompa blandat med brasiliansk sambarytmer. Vad är detta? Vad är det som händer? Var det som om de brasilianska fotbollsartisterna tänkte. Känner igen musiken men inte takten.

Takten som det tog för Tyskland att gå till 5-0 var kort och intensiv.
1-0 Thomas Müller med en bredsida. 2-0 Miroslav Klose tryckte in sitt historiska mål. Nu har han nätat mest i hela VM historien. 16 mål har han tillverkat på eget bevåg. 3-0 Toni Kross med en stenhård vänster. 4-0 av samme Toni Kross i öppet mål. Klipp klapp och 5-0 från Sami Khedira innan ens första halvlek är spelad!

Tappade hakor, gråtande barn och förtvivlade vuxna. Tusentals och åter tusen förlorade drömmar på läkarplats, och man förstår att här händer det historiska grejer..

Sen kommer minnet upp om ett gult under i Berlin. Tyskland 4-0. Som blir till ett gult och blått 4-4. Så varför skulle inte förbundskaptenen Luiz Felipe Scolari kunna ingjuta nytt hopp och nya takter och sen är det bara ett mål till och vi är i förlängning.

Det var de första 20 minuterna i andra halvlek som Brasilien spelade boll den här kvällen. Men i tyska landslaget finns inga svaga punkter. Yttersta utpost är Manuel Neuer som satte stopp för brasilianska drömmar om ett under.

Istället blir det inhopparen André Schürrle som få göra både 6-0 och 7-0 till Tyskland. Innan Oscars lyckas peta in 7-1 som blir slutresultatet.

Nu väntar vi på vem som blir finalmotståndare. Nederländerna eller Argentina? Jag ska tala om hur det blir.. Attans där tog färgbandet slut i skrivmaskinen

V-bjornen-01

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: