Riksdagsmän har också visioner

skatte-version

Läser i bladet till-annan-sajt att man kör bil för enorma summer. Ja inte Du. Inte Jag. Men om man är Moderat Riksdagsman från sommarstaden Falkenberg… DÅ…..

Då tar man bilen och familjen med på resor. För detta behöver han inte göra några större uppoffringar från sin magra riksdagsmannaarvode på 58 000 i månaden.

Eftersom Falkenberg uppenbarligen ligger där det ligger Så är det ytterligare 8 000 kronor ner i plånboken, för övernattningslägenheten i Stockholm. Sen tillkommer det lite extra gratis krafs som telefoner, datorer, surfplattor, mobiler osv. Så man klarar jobbet..

Hur mycket har du rattat din bil under året? Till och från jobbet? Hur mycket får DU dra av för bil till och från jobbet? Den summan är 18.50 per mil. Men bara det som överstiger 10 000 kr.

En tredjedels miljon kvitterar herr riksdagsman (M) från Falkenberg ut för sitt bilresande. Tur att han har gratis årskort på SJ för 89 000 kronor. Så han klarar pendlandet mellan hemmet i Falkenberg och övernattningslägenheten i Stockholm.

Fundera lite.. har han tid att vara i Riksdagen.. Kanske skulle motionera om införande av ett riksdagsRUT. Avdrag för en personlig ersättare på riksdagsmannabänken.

sirlig-slinga

Bli riksdagsman och du får 26.50 för varje mil du kör. För ditt arbetsområde är Sverige. Av de där 26.50 är 18.50 skattebefriat. Du skattar efter förmåga och lite fingerräknande… för 8 kr milen. Du kanske  klarar det..

V-bjornen-01

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: