Sommar i P1 hela sommaren

sommar-sommar-nyckel-piga

Midsommardagen 21 juni klockan 13:00 börjar sommaren. I alla fall i Sveriges Radio och så fortsätter det dag för dag när klockan slår 13:00 i P1.

Fram till den 16 augusti har vi 58 sommar värdar som gör sin personliga radio och serverar oss sin favoritmusik under 1,5 timme.

Först ut är Jason ”Timbuktu” Diakité. Musiker, artist, programledare. Jason som är född och uppvuxen i Sverige. Han kommer i sitt sommar, tala om sina egna erfarenheter av rasism och hur det påverkar vem han är i dag.

Sedan kommer dom på rad. Vem är din favorit som du inte vill missa? Här är hela listan på radions Sommarvärdar 2014 till-annan-sajt

Lite sommar nördigt sommar vetande. Vem lystrar inte till när signaturmelodin tonar upp… Sommar, sommar, sommar, det är dans i Folkets park. Sommar, sommar, sommar, hjärtan skärs i trädens bark. Jag vill viska i ditt öra just de orden du vill höra. Sommar, sommar, sommar . . ….

” – Det ska vara lätt musik med prat med mening i”. Sa alla redan Tage Danielsson på vårkanten 1959. Det var en programformulering från underhållningschefen i egen person. Den står sig än idag med de förändringar som sker i det allmänna samhällsklimatet med åren. Så här var devisen när programsignaturen tonades ut i radions högtalare.

Sommar, ett lättlyssnat program för er på vägarna, på badstranden och i hängmattan
Nu skulle det kunna låta så här.

Sommar, ett lättlyssnat program för din podcast, lyssna när du vill om du vill direkt i din dator, surfplatta eller mobil
Tiderna förändras men Sommar i P1 består….Sommaren är här!

V-bjornen-01

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: