Strejk är en rättighet vi har kvar

strejk-ratt

Vi ska straffas om vi blir arbetslösa med en sänkt A-kassa. Det gör att vi söker och får arbete. Vi ska straffas om vi blir sjuka och inte kan arbeta. Med sänkt sjukpenning och inskränkningar i rätten till sjukersättning. Det gör att vi blir friska och söker och får arbete.

På så sätt omfattas vi alla av den mäktiga arbetslinjen där vi friska arbetande får extra bonus med sänkt skatt. Som så fiffigt kallas jobbskatteavdrag, som påskyndar den nu pågående inkomstspridningen….

Har vi hunnit bli pensionärer efter ett långt arbetsliv ska vi ha det sämre genom högre skatt än den som arbetar. Det gör att vi försöker fortsätta arbeta längre upp i åldern och på så sätt får färre arbetsbefriade år innan vi dör bort. Vilket är bra för samhällets allmänna omkostnader..

Den ökande inkomstspridningen är nödvändig för Sverige, brukar Major Jan Björklund hosta ur sig lite då och då. Är det därför han delar ut 5000 extra i månadslön till vissa lärare som ska pekas ut som bättre än sina kollegor.

Varför? Enligt Major Björklund ska det bidra det till att fler söker lärarhögskolan.. och ökar lönespridningen som du själv eftersträvar, fyller jag i.. och funderar..

Nu kliver Christer Nylander fram. Han är Folkpartiets talesperson i arbetsmarknadsfrågor, och säger att vi måste minska på rätten att strejka. Detta framför han på fullaste allvar i en debattartikel i Aftonbladet med rubriken: Dags att begränsa rätten att strejka till-annan-sajt

 Fackets kraftiga tilltag är inte rimliga och står inte i proportion till konflikten.
Det drabbar både vanligt folk och företag som själva inte på något sätt är inblandade i den ursprungliga konflikten. Men det påverkar också trovärdigheten för den svenska arbetsmarknadsmodellen.

Du kan även lyssna på Christer Nylander när han lägger fram sina åsikter i en debatt med Moa Neuman från Socialdemokraterna i P3 Nyheter: Ska strejkrätten begränsas? till-annan-sajt

 rels-brott

Ja vad säger man? Försämringar har rullats fram som på räls för att uppfylla och upprätthålla arbetslinjen. För att öka klyftorna mellan rik och fattig, mellan den som har och inte har ett arbete, mellan den som är frisk och den som lider av en sjukdom..

Nu  går en företrädare för Alliansregeringen ut och vill tysta det sista vi har när det spårar ur totalt på arbetsmarknaden. Strejkrätten! Som lyfter fram motsättningarna i ljuset.

Som visar på hur en arbetsgivare kan säga upp sin egen personal för att sen låta dom söka om sina egna arbeten på nytt. Men nu till sämre villkor…. Skamligt… och ni som strejkar… ge er inte! Er strid är vår strid i morgon..

Mitt tidigare blogginlägg om tågstrejken i Skåne hittar du här: Rätten till sitt eget arbete

V-bjornen-01

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: